Počela ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu (VIDEO)

Izvor: Beta, 04.Feb.2022, 14:24

Počela ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu (VIDEO)

Ceremonija otvaranja Zimskih olimpijskih igara počela je danas u Pekingu na Nacionalnom stadionu "Ptičje gnezdo".Ceremonija je počela umetničkom tačkom kojom je predstavljeno budjenje proleća u Kini i velikim vatrometom iznad stadiona uz natpis "proleće".Na takmičenju će učestovovati gotovo 3.000 sportista u sedam sportova u 15 disciplina. Medju učesnicima su i srpski skijaši Marko Vukićević, koji će nositi zastavu na otvaranju i Nevena Ignjatović.Takmičenja će se održavati u Pekingu, Jancinu i u Džangdjakou u susednoj provinciji Hebej.Ceremoniji su, izmedju ostalih, prisustvovali kineski predsednik Si Djinping, njegov kolega iz Rusije Vladimir Putin i predsednik Medjunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah.Peking je postao prvi grad domaćin Letnjih i Zimskih olimpijskih igara, nakon što je najveće takmičenje organizovao na leto 2008. godine.Zimske olimpijske igre biće održane pod strogim zdravstvenim pravilima zbog pandemije korona virusa i trajaće do 20. februara.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZOI u Pekingu zvanično otvorene, Vučić prisustvovao ceremoniji (FOTO)

Izvor: Danas, 04.Feb.2022

Zimske olimpijske igre zvanično su otvorene svečanom ceremonijom i defileom sportista na Nacionalnom stadionu "Ptičje gnezdo" u Pekingu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.