Pobeda sjajnog Leba u Argentini

Izvor: B92, 29.Maj.2011, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda sjajnog Leba u Argentini

Sedmostruki svetski šampion Sebastijan Leb trijumfovao je na šestom takmičenju sezone, Reliju Argentine.

Vozač Sitroena je do šeste pobede u Argentini, došao posle fantastične vožnje zahvaljujući kojoj je uspeo da prevaziđe kaznu od jednog minuta koju je dobio tokom prvog dana.

Na kraju, Francuz je imao 2.4 sekunde prednosti u odnosu na Mika Hirvonena u Fordu, a nešto više od sedam u odnosu na svog timskog kolegu Sebastijana Ožijea.

Leb je pred poslednji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dan takmičenja na šestom reliju sezone imao skoro 48 sekundi zaostatka u odnosu na Ožijea. Ipak, sve se promenilo već tokom prvog specijala dana, kada je mladi Francuz teško oštetio svoj Sitroen, ali je, ipak, uspeo da zadrži vođstvo do poslednjeg brzinca.

Ožije je taj ispit završio sa 11 sekundi zaostatka u odnosu na pobednika specijala Petera Solberga u privatnom Sitroenu DS3, a više od deset i po iza Leba, što je aktuelnom šampionu bilo više nego dovoljno za trijumf. Francuz sada ima 126 bodova na čelu generalnog plasmana, ispred Hirvonena sa 113, dok je Ožije treći sa 96 bodova.

Iza Leba, Hirvonena i Ožijea, našao se Solberg, a iza njega su sledili vozači fabričkog i privatnih ekipa Forda Mads Ostberg, Federiko Viljagra, Jari-Mati Latvala i Metju Vilson.

Ovogodišnji Svetski reli šampionat nastavlja se Relijem Grčke, koji je na programu od 16. do 19. jula.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.