Izvor: MozzartSport.com, 01.Mar.2021, 16:19

Pobeda je jedini način da se proslavi 117. godina postojanja kluba

I pride uhvati priključak za Portom

U pretposlednjem meču 21. kola Primeire Benfika će na La Lužu ugostiti Rio Ave (20.00). Oba tima žele da se vrate na pobednički put, ali je za razliku od gostiju, lisabonskoj ekipi trijumf imperativ, s obzirom na rezultatsku krizu koja ga drma.

Već četiri uzastopne utakmice ekipa Žorža Žezusa ne zna za slavlje. Dve od četiri došle su protiv Arsenala, nakon kojih su Orlovi okončali takmičenje u Evropi. U šesnaestini >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << finala Lige Evrope. Prerano za klub Benfikinih ambicija, koje su uoči starta sezone bile ogromne, s obzirom na više od 100.000.000 evra uloženih u prelazni rok, kako bi se igrački kadar pojačao za napad na titulu.

(1,40) Benfika (4,50) Rio Ave (8,50)

Međutim, ni od Primeire ništa. Još na zimskoj pauzi delovala je kao nemoguća misija, da bi sa poslednja dva remija, sa Moreirenseom i Farenseom, i definitivno postala pusti san, drugu uzastopnu sezonu. Ali, daleko od toga da lisabonski velikan nema za šta da se bori, jer četvrta pozicija nikako ne zadovoljava apetit kluba sa La Luža, pa će polako morati da krene u osvajanje bodova, ukoliko želi da se primakne Portu na tri boda zaostatka, nakon remija šampiona sa aktuelnim liderom Sportingom. A kako je juče obeleženo 117. godina od postojanja Benfike, jedini pravi način da se godišnjica i proslavi jeste trijumf.

Tradicija ukazuje na to da Benfiku očekuje lak posao - sedam uzastopnih pobeda protiv večerašnjeg rivala - međutim, otkako je Miguel Kardoso preuzeo kormilo ekipe, Rio Ave je pobegao iz opasne zone. Na pet utakmica sa novim trenerom na klupi, tim sa severa Portugalije je ostvario dve pobede i osvojio bodova koliko nije na devet pre toga, te je trenutno na sredini tabele, sa tri boda više od prvog tima ispod crte.

PRIMEIRA - 21. KOLO

Petak

Vitorija Gimaraes - Boavista 2:1 (1:1)

/Rošinja 39, Andre 63 - Mangas 17/

Subota

Famalikao - Farense 0:0

Santa Klara - Fereira 3:0 (2:0)

/Alao 10, Krisan 45+1, Karvaljo 56,

Porto - Sporting 0:0

Nedelja

Portimonense - Maritimo 0:0

Tondela - Žil Visente 1:0 (1:0)

/Pedro 5pen/

Nasional - Braga 1:2 (0:2)

/Rijaskos 69 - Franseržio 25, Ruiz 29/

Ponedeljak

20.00: (1,40) Benfika (4,50) Rio Ave (8,50)

21.15: (2,70) Moreirense (2,95) Belenenses (2,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.