Pobeda Lebronovog tima - Jokić se zabavljao; Kari najbolji trojkaš, Sajmons osvojio takmičenje u zakucavanjima (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2021, 13:06

Pobeda Lebronovog tima - Jokić se zabavljao; Kari najbolji trojkaš, Sajmons osvojio takmičenje u zakucavanjima (VIDEO)

Srpski košarkaš Nikola Jokić na svom trećem nastupu na "Ol-star" meču NBA lige, zabeležio je učinak od šest poena, sedam skokova i pet asistencija u ubedljivoj pobedi tima Lebrona nad timom Durenta od 170:150.

I pre prvog sekunda ovogodišnjeg "Ol-star" meča, sticao se utisak da je Lebron Džejms izabrao za klasu bolju, kvalitetniju i zabavniju ekipu.

Tako je i bilo na parketu "Stejt Farm arene" u Atlanti, pošto je "kraljeva" ekipa bila bolja u svakoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četvrtini i tako donirala značajna sredstva u humanitarne svrhe (1.250.000 dolara).

"Ol-star" utakmica je i ove godine igrana u istom formatu, tri zasebne četvrtine i potom četvrta u kojoj se ne meri vreme, već igra dok ekipa koja je bila u vođstvu nakon tri deonice, ne postigne još 24 poena, u znak Kobija Brajanta.

Pored superatraktivnih zakucavanja, dodavanja, brzog tempa i tradicionalno slabe odbrane, ove godine viđen je pravi rafalni obračun što igrača obe ekipe, što unutar tima Lebrona Džejmsa.

Šou su u svoje ruke preuzeli Stef Kari i Demijan Lilard, koji su pogodili ogroman broj trojki sa čak pola terena.

Nikola Jokić je na parketu proveo nešto više od 19 minuta, za koje je ubacio šest poena, sedam skokova i pet asistencija.

"Džoker" se vidno zabavljao u meču svih zvezda, zakucavao, polagao, asistirao, pa čak i plesao.



Nagradu za najkorisnijeg igrača meča, koja od ove sezone nosi ime "Kobi Brajant", poneo je Janis Adetokumbo, koji je meč završio sa 35 poena i sedam skokova. Janis nije imao promašaj iz igre (16/16, uključujući i dve trojke od tablu).

Pored Grka, najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Lilard sa 32, Kari sa 28 i Braun sa 22 poena.

U ekipi Kevina Durenta, koji zbog povrede nije mogao da nastupa, istakli su se Bil sa 26, Irving sa 24 i Tejtum i Harden sa po 21 poenom.

Stef Kari namestio ruku i poslednjim šutem osvojio takmičenje u trojkama

Pobednik takmičenja u brzom šutiranju trojki na NBA "Ol-staru" je Stef Kari, koji je u finalu bio bolji od Džejsona Tejtuma i Majka Konlija.

Iako "desetkovano", takmičenje u brzom šutiranju trojki priredilo je ogromno uzbuženje i neizvesnost. U takmičenju su učestvovali Džejlen Braun, Džejson Tejtum, Majk Konli, Donovan Mičel, Stef Kari i Zek Lavin.

U finale su prošli Kari, Tejtum i Konli.

Krilo Bostona Džejson Tejtum je u finalu podbacio i imao učinak od 17, dok je Konli šutirao drugi i prijatno iznenadio sa skorom od 27.



Stef Kari je veoma loše započeo finalnu seriju, pogodivši samo jednu trojku sa prve pozicije, međutim, kako je vreme prolazilo, Stefova ruka postajala je sve toplija.

Kari je ušao u sjajnu seriju i uspeo da poslednjom loptom nadmaši rezultat Konlija i trijumfuje u finalu.

Plejmejker Golden Stejta je tako treći put u karijeri osvojio nagradu za najboljeg u takmičenju brzog šutiranja trojki na "Ol-staru".

Krv nije voda, Sabonis najveštiji na NBA "Ol-staru"

Litvanski košarkaš Domantas Sabonis osvojio je takmičenje u veštinama NBA lige na "Ol-staru" u Atlanti. Sabonis je u finalu pobedio Nikolu Vučevića.

Takmičenje u veštinama pokazalo je još jednom zbog čega važi za jedno od zanimljivijih na "Ol-staru". Ove godine su klasu u veštinama pokazali evropski centri, pošto su veoma dominantno stigli do finala.

Sabonis je bez greške do finala izbacio Džulijusa Rendla i Luku Dončića, dok je Vučević bio bolji od Roberta Kovingtona i Krisa Pola.



U finalu se gledala najveća borba, pošto Sabonis i Vučević nisu uspeli iz prvih nekoliko pokušaja da pogode trojku, da bi to prvo za rukom pošlo sinu legendarnog košarkaša Arvidasa Sabonisa.

Arvidas posebno može da bude ponosan na činjenicu da je njegov sin pogodio sva dodavanja u takmičenju, pošto je to segment po kojem je Sabonis posebno bio poznat.

Sajmons "ljubio" obruč i osvojio takmičenje u zakucavanjima

Plejmejker Portlanda Anferni Sajmons pobednik je takmičenja u zakucavanjima na NBA "Ol-staru" u Atlanti. Sajmons je bio bolji od Obija Topina iz Niksa i Kesijusa Stenlija iz Indijane.

Zbog pandemije koronavirusa, takmičenje u zakucavanjima je ove godine održano na poluvremenu "Ol-star" utakmice u Atlanti.

Sudije su od starta imale veoma visok kriterijum, što se najbolje videlo već na prvom zakucavanju koje je izveo Kesijus Stenli.

Upravo je Stenli eliminisan nakon druge serije, pošto je ukupno ostvario samo 81 poen.



U finale su prošli Topin sa 94 i Sajmons sa 95 poena i sa do sada retko ili nikad viđenim zakucavanjima.

Finalna serija donela je nešto slabija i manje atraktivnija zakucavanja, a većinskom odlukom sudija, zakucavanje Sajmonsa, koji je pokušao da poljubi obruč, bilo je bolje od onog u kojem je Topin probacio loptu kroz noge, pa onda kroz obruč.

Sajmons je tako nasledio Hamidu Dijaloa, koji je bio osvajač prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sve spremno za NBA Ol-star, Jokić starter

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Mar.2021

Sedamdeseta NBA Ol-star utakmica, između Tima Lebron i Tima Durent, u Stejtfarm areni u Atlanti, na programu je noćas od dva sata po srednjoevropskom vremenu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.