Pobeda Đokovića na startu Mastersa

Izvor: B92, 09.Nov.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobeda Đokovića na startu Mastersa

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Argentinca Huana Martina del Potra, sa 2:0 (7:5, 6:3) na početku Masters kupa u Šangaju.

Đoković je započeo takmičenje odličnom, ali teško izborenom pobedom u dva seta posle sat i 57 minuta igre. Drugi nosilac najpre je ispustio prednost od tri gema u prvom setu, ali na kraju ipak slavio, da bi u drugom ponovo trijumfovao nakon razmene nekoliko brejkova. U drugom meču dana sastaće se naredni Đokovićevi rivali, Rus Nikolaj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Davidenko i Francuz Žo Vilfred Conga.

Jedini prethodni duel sa Del Potrom, na prošlogodišnjem US Openu, Đoković je lako rešio u svoju korist, ali je ovog puta, u finišu za Argentinca odlične sezone, imao mnogo teži zadatak.

Argentinac je bio siguran u prvom servis gemu, ali je već u sledećem Đoković uspeo da nađe lek za servis protivnika i iskoristi jednu u nizu brejk lopti za vođstvo od 3:1. U sledećem gemu, Novak je ušao u ritam i povećao prednost, uz najlepši potez na meču, savršen bekhend drop-šot koji je rival uspeo da isprati samo pogledom.

Argentinac je ipak uspeo da se vrati u set i poravna na 5:5, ali Đoković nije dozvolio potpuni preokret. Svetski broj tri poveo je sa 6:5, a zatim novim brejkom rešio set, sa 7:5, nakon duge razmene udaraca sa osnovne linije.

U drugom setu, početnu prednost stekao je Del Potro, brejkom u trećem gemu, ali je Đoković već u sledećem uzvratio. Srpski teniser propustio je zatim jednu priliku za brejk, u šestom gemu, ali je od 3:3 ponovo preuzeo inicijativu i osvojio sledeća tri gema za pobedu u dva seta, novčanu nagradu od 100.000 dolara i odlične izglede da se nađe u polufinalu.

"Prošle godine nisam imao mnogo uspeha, izgubio sam sve mečeve na Mastersu, ali je ovog puta drugačije. Ove u Kini imam najbolje navijače", rekao je Đoković posle pobede kojom je podsetio na impresivne partije sa početka sezone.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković vodi protiv Del Potra sa 1:0 u setovima

Izvor: RTS, 09.Nov.2008

U toku je meč prvog kola završnog turnira sezone, koji se igra u Šangaju, između trećeg igrača sveta Novaka Đokovića i trenutno osmog tenisera na ATP listi, Argentinca Huana Martina Del Potra. Novak vodi sa 1:0 u setovima (7:5). .Novak Đoković...

Nastavak na RTS...

Novak Đoković pobedio Del Potra u Šangaju

Izvor: RTS, 09.Nov.2008

Treći igrač sveta Novak Đoković pobedio je osmog tenisera na ATP listi, Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:0 u setovima na startu Mastersa u Šangaju (7:5, 6:3). .Novak Đoković dobro je počeo meč, stekao prednost i naterao protivnika da juri...

Nastavak na RTS...

Novak u redu, Del Potra muči nokat

Izvor: Mondo, 09.Nov.2008

Novak Đoković bio je zadovoljan pobedom nad Argentincem Del Potrom na startu završnog turnira sezone, Masters kupa u Šangaju. 'Odlično je što sam završio posao u dva seta', rekao je Đoković.

Nastavak na Mondo...

Đoković: igrao sam dobro ključne poene

Izvor: Kurir, 09.Nov.2008

ŠANGAJ, 9. novembra (Tanjug) - Najbolji srpski teniser Novak Đoković startovao je pobedom na završnom turniru sezone, Mastersu, koji je jutros počeo u Šangaju pošto je u prvom kolu "Zlatne grupe" savladao Argentinca Huana Martina del Potroa sa 7-5, 6-3.

Nastavak na Kurir...

ĐOKOVIĆ SKINUO MRAK U ŠANGAJU!

Izvor: Press, 09.Nov.2008

Novak Đoković savladao Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:0 (7:5, 6:3) i tako ostvario prvu pobedu u karijeri na Masters kupu u Šangaju. Noleta samo jedna pobeda deli od polufinala. .Srpski as Novak Đoković dobro je započeo završni turnir teniske sezone, Masters kup u Šangaju (tvrda...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.