Đoković pobedio Del Potra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2008, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković pobedio Del Potra

ŠANGAJ - Srpski teniser Novak Đoković pobedom je započeo takmičenje na Mastersu u Šangaju, pošto je pobedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Đoković je drugi nosilac turnira i nosilac Zlatne grupe, u kojoj su još i Francuz Žo-Vilfred Conga i Rus Nikolaj Davidenko.

Meč posle kojeg je došao do prve pobede na Mastersu, Đoković je počeo odlično i veoma brzo poveo protiv argentiskog tenisera sa 4:1. Imao je Đoković tada prilike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da to vođstvo poveća iako je na servisu bio njegov rival. Na žalost, nije ih iskoristio i umesto laganog završetka prvog seta Del Potro je stigao do izjednačenja - 5:5!

Treći teniser sveta, ipak, se na vreme "vratio u igru". Najpre je osvojio gem na svoj servis, a onda brejkom u 12. gemu i set.

Početak drugog seta pripao je Argentincu koji je poveo sa 2:1 pošto je Đokoviću oduzeo servis. Naš as je, međutim, odmah uzvratio istom merom, a onda do kraja sigurno iskontrolisao sva dešvanja na terenu.

"Dobro sam počeo. Ali, mojom krivicom Del Potro se vratio meč. Na sreću, ključne poene sam igrao kako treba i drago mi je što sam sve završio u dva seta", rekao je srpski teniser po završetku meča kojim je otvoren ovogodišnji Masters.

Iako je izgubio, stekao se utisak da Argentinac nije bio previše neraspoložen:

"Prvi set sam odigrao veoma dobro. Međutim, kada igrate protiv Federera, Nadala ili Đokovića morate da iskoristite sve prilike, jer ih nemate često. Ukoliko to ne učinite, normalno je da izgubite. Ja svoje prilike, a bilo ih je, nisam iskoristio. Đoković je počeo da igra znatno bolje i ovakav epilog je bio neminovan", zaključio je Del Potro.

Sledeći protivnik Đokovića biće francuski teniser Conga, kome je ovo prvo učešće na Mastersu u karijeri.

U drugom meču "Zlatne grupe" Rus Nikolaj Davidenko je pobedio Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 6-7 (6-8), 6-4, 7-6.

Sutra su na programu mečevi Crvene grupe, a takmičenje u Zlatnoj nastavlja se u utorak.

U polufinale će se plasirati po prva dva tenisera iz svake grupe. Nagradni fond turnira je 3,8 miliona dolara, od čega će pobedniku pripasti 1,3 miliona, ali i 750 ATP poena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.