Platini: Mesi će osvojiti i treću “zlatnu loptu“ za redom

Izvor: Blic, 16.Nov.2011, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platini: Mesi će osvojiti i treću “zlatnu loptu“ za redom

Predsednik UEFA Mišel Platini siguran je da će “zlatne lopta“ i ovoga puta pripasti Barseloninoj zvezdi Lionelu Mesiju, koji je bio laureat i u prethodne dve godine.

Francuz je do sada jedini koji je uspeo tri puta da osvoji prestižno priznanje, prvi čovek UEFA nema sumnje da će zvezda sa „Nou Kampa" uraditi isto već ove godine.

"Verujem da Mesi može da osvoji ovu nagradu treći put za redom. Znam da rekordi postoje da bi se obarali i sada mi je jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da će se moj rekord možda i prestići. Otpočeo sam taj niz kada sam došao u slavni Juventus sa 27 godina a on je počeo svoj kad je došao u Barsu sa 13. Vremena se menjaju", rekao je Platini.

Predsednik UEFA je takođe izjavio da bi on možda osvojio i više individualnih nagrada da je počeo od malih nogu da igra za "staru damu".

"Da sam 'porastao' u Juventusu, osvoji bih možda više "zlatnih lopti", ali moji baba i deda su se preselili u Francusku i ja sam krenuo sa njima", rekao je Platini čiji je otac Italijan.

Lista potencijalnih kandidata za "Zlatnu loptu" svela se na 23 imena a dobitnik nagrade biće poznat devetog januara 2012. godine u Cirihu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mesiju Zlatna lopta

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Nov.2011

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Mišel Platini favorizuje reprezentativca Argentine Lionela Mesija u izboru za FIFA "Zlatnu loptu".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.