Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021, 09:13

Pirlo: Ne plašimo se pretnji iz UEFA

Trener Juventusa tvrdi da se klub iz Torina ne boji potencijalnih sankcija zbog učestovanja u formiranju Evropske Superlige

Stišala se bura oko Superlige, ali rat i dalje traje. Vodili su ga u medijima ovih dana prvi čovek madridskog Reala Florentino Perez i predsednik UEFA Aleksandar Čeferin. Sada je u ime Juventusa o svemu pričao i Andrea Pirlo, koji tvrdi da se u Torinu ne boje pretnji sankcijama zbog učestovanja u planiranju novog takmičenja, kojim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bi se neki od najbogatijih klubova kontinenta odmetnuli od Evropske kuće fudbala.

15.00: (6,00) Fiorentina (4,10) Juventus (1,55)

Govorio je Pirlo za medije uoči današnjeg susreta sa Fiorentinom (15.00) i očekivano je jedna od tema na konferenciji bila i Superliga. UEFA preti i izbacivanjem iz Lige šampiona klubova koji su minule nedelje objavili da formiraju novo takmičenje.

"Ne bojimo se toga, smireni smo i fokusirani na ono što moramo da uradimo. Ovo je naš posao i ubeđeni smo da ćemo ostvariti svoje ciljeve. Mirni smo po pitanju toga šta će UEFA odlučiti".

Jasno, najviše je u redovima Stare dame pretrpeo predsednik kluba Andrea Anjeli, koji je bio među glavnim inicijatorima novog takmičenja, a po objavljivanju planova za nastajanje Superlige povukao se i sa pozicija predsednia Evropske asocijacije klubova (EKA).

"Spokojan je, normalno je to što je puno stvari rečeno o njemu prethodnih dana i priče o njemu će se nastaviti, ali on je spokojan, zna šta treba da uradi. Svaki put kada dođe na teren donese veliku dozu entuzijazma i nismo uznemireni".

Pred Bjankonerima je jako bitan period, kako na šest kola do kraja imaju dva boda više od petoplasiranog Napolija. Kako Superliga nije zaživela, plasman u Ligu šampiona je imperativ.

"Atmosfera je pozitivna, želimo da završimo godinu dobro jer je pred nama važan cilj".

Govorio je i o Paulu Dibali, koji se vratio u tim i istakao da ima jako dobar odnos sa Kristijanom Ronaldom.

"Dibala je mnogo bolje, pre par dana smo primetili da napreduje. Njegov rad nogu je bolji i sve se bolje oseća. Imam jako dobar odnos sa Kristijanom koji uvek želi da pruži dobru partiju. Uvek daje svoj maksimum i njegov stav poslednjih nedelja je bio normalan. On se iznervira kada ne dobije utakmicu na treningu, kada ne da svoj doprinos".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anjeli pred smenom, jedan od kandidata za predsednika Juventusa Aleks Del Pjero

Izvor: MozzartSport.com, 25.Apr.2021

Tu je i Marčelo Lipi....Potresi u Mančester Junajtedu i glasine da je porodica Glejzer stavila klub na prodaju. Ali nije sjajno i bajno ni u Juventusu, još jednom od klubova inicijatora evropske Superlige. Pored toga što klub iz Torina ostaje bez italijanske krune, u tom klubu sprema se promena na...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.