Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2020, 13:52

Pikford neće biti naknadno kažnjen

Golman Evertona teško povredio Van Dajka

Dok će Virdžil van Dajk nekoliko narednih meseci utakmice samo gledati preko tv ekrana, čovek koji ga je teško povredio, Džordan Pikford, biće na golu već u sledećem kolu.

Iako se na svim snimcima vidi da je golman Evertona teško povredio Van Dajka padom u noge da spreči gol, Pikford nije dobio ni žuti karton. Snimak je pogledan i u VAR sobi, najpre da bi se proverilo da li je štoper Liverpul >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bio u ofsajdu. Ali, ni nakon pogledane reprize nije konstatovano da bi čuvar mreže Karamela trebalo da bude isključen.

Digla se velika buka u Engleskoj, brojni stručnjaci i bivši igrači tvrde da je Pikfordov start bio „za zatvor“, a ne samo za isključenje, ali... Konačna odluka je bila u rukama Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Engleske, koja je danas odlučila da ne goni golmana Evertona.

To znači da Pikford neće biti ni naknadno kažnjen, na osnovu tv snimka, pa će već u sledećem kolu moći da brani za Everton.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Bez kazne za Pikforda zbog povrede Van Dajka

Izvor: B92, 19.Okt.2020

Golman Evertona Džordan Pikford neće biti naknadno kažnjen zbog oštrog starta nad fudbalerom Liverpula Virdžilom van Dajkom...Fudbalski savez Engleske (FA) je utvrdio da je sudija taj incident video tokom derbija Mersisajda, kao i da je konsultovan i VAR...Iako FA ima moć da interveniše i kada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.