Izvor: MozzartSport.com, 26.Nov.2020, 23:58

Petra Vlhova najbolja i u paralel slalomu!

Treći trijumf Slovakinje u nizu

Prvi i jedini paralel slalom u sezoni za dame, vožen u Cursu, pripao je Petri Vlohovoj. Slovakinja je novom pobedom istakla kandidaturu za veliki kristalni globus i potvrdila da je najspremnija ušla u novu sezonu Svetskog kupa.

Slušale su skije Slovakinju na beloj stazi u Lehu/Cursu, mestašcu na obroncima Alpa u zapadnom delu Austrije, na granici sa Nemačkom. Amerikanka Pola Molcan bila je najozbiljniji konkurent Slovakinji. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Ona je priredila najveće iznenađenje eliminisavši Martu Basino, a zatim i Laru Gut-Behrami, ali nije uspela da parira Petri Vlhovoj.

Petra Vlhova tri puta jurila je prednost protivnica iz prve vožnje i uspevala da nadoknadi vremensku razliku. Prvi put Vlhova imala je prednost u finalu sa Polom Molcan, a Amerikanka u drugoj vožnji nije uspela da nadoknadi 21 stotinku zaostatka. Uspela je Molcan da sustigne Vlhovu, ali je opteretila unutršnju skiju, koja nije izdržala, pa u drugoj vožnji nije prošla kroz cilj.

Different discipline, same winner!#PetraVlhova is the last woman standing in #lechzuers and wins a tight battle with amazing #PaulaMoltzan (1st podium for her ????????)! #LaraGut completes the podium in 3rd! ????#fisalpine pic.twitter.com/sgF1v2m4bR

U borbi za treće mesto i podijum Lara Gut-Behrami - supuga švajcarskog fudbalera i reprezentativca Valona Behramija – bila je brža od Šveđanke Sare Hektor u malom finalu.

Najboljih deset u paralel slalomu za dame kompletirale su Marta Basino, Luiz Tea Stjernesund, Federika Brinjone, Eliza Merzinger, Marina Gasijenka-Danijel i Adrijana Jelinkova. Slovenka Tina Robnik pratila je najboljih deset devojaka u Lehu.

Sutra je na programu (17.50) paralel slalom za muškarce u Cursu. Sledećeg vikenda se skijaši sele u italijansku Santa Katerinu, a skijašice u Sent Moric, u Švajcarskoj. U obe konkurencije voziće se po dve veleslalomske trke.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.