Petoro strelaca prvog dana na EP; Marković: Cilj medalje i OI

Izvor: RTS, 19.Sep.2019, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petoro strelaca prvog dana na EP; Marković: Cilj medalje i OI

Prvog dana Evropskog seniorskog prvenstva malokalibarskim oružjem u Bolonji, Srbiju će u petak predstavljati petoro takmičara u nekoliko disciplina muške i ženske konkurencije. U svakoj disciplini deliće se po dve olimpijske kvote, što je uz osvajanje medalja glavni cilj našoh reprezentativaca.
U kvalifikacijama MK puškom iz trostava učestvuju Milutin Stefanović, Milenko Sebić i Stevan Pletikosić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a finale je u subotu.

Zoranu Arunović i Jasminu Milovanović očekuje prva faza kvalifikacija MK sport pištoljem (precizna paljba), dok su druga polovina (brza paljba) i finale u subotu.
Takođe u subotu biće održano i takmičenje u trostavu za dame u kome učestvuju Andrea Arsović, Sanja Vukašinović i Ivana Anđušić Maksimović, a istog dana su i kvalifikacije i finale.
U svakoj disciplini deliće se po dve olimpijske kvote, što je uz osvajanje medalja glavni cilj prema rečima sportskog direktora Streljačkog saveza Srbije Dragana Markovića.
"Nezahvalno je prognozirati koliko medalja i kvota možemo da osvojimo, posebno što je na okupu evropska elita. Najbolji strelci "Starog kontinenta" su u Bolonji, svi imaju visoke ambicije, ali nadamo se da ovaj put možemo da dođemo bar do jedne kvote", rekao je Marković za sajt Streljačkog saveza Srbije.
Olimpijske vize za Tokio 2020. za sada su "upucali" Zorana Arunović, Damir Mikec, Jasmina Milovanović (svi pištolj), Milutin Stefanović i Sanja Vukašinović (oboje puška). 
"Priželjkivali smo još neku kvotu, ali ciljevi zacrtani za dosadašnji deo sezone su ispunjeni. Sa skoro svih takmičenja koja su u sistemu olimpijskih kvalifikacija naši strelci su se vratili sa kvotama. Posle Bolonje predstoji nam oko pet meseci pauze, a naredne godine su preostala još dva takmičenja na kojima će se deliti kvote za Tokio - Evropsko prvenstvo vazdušnim oružjem i evropski kvalifikacioni turnir. Smatram da je realno da na kraju Srbija ima osam kvalifikovanih strelaca za naredne Olimpijske igre", zaključio je Marković.
Srbija će u Italiji na EP nastupiti sa ukupno osam strelaca - Stevan Pletikosić, Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Ivana Anđušić Maksimović, Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Zorana Arunović i Jasmina Milovanović.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo,   Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Strelcima Srbije sedmo mesto na EP i državni rekord

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2019, 06:41

Muška reprezentacija Srbije puškom u sastavu Milenko Sebić, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović osvojila je danas sedmo mesto u ekipnom plasmanu u gađanju MK puškom iz trostava (3 puta 40 metaka) na Evropskom seniorskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Bolonji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.