”Petarda” Zvezde na Banjici za novu titulu!

Izvor: RTS, 29.Maj.2020, 21:32

”Petarda” Zvezde na Banjici za novu titulu!

Fudbaleri Crvene zvezde su novi-stari šampioni Srbije! Oni su u prvom meču nastavka sezone prekinute pandemijom koronavirusa, a u okviru 27. kola Superlige kao gosti na Banjici savladali ekipu Rada sa 5:0 i time obezbedili 31. titulu za najtrofejniji srpski klub.
Bez problema i sa veoma ozbljnim pristupom od prvog minuta ekipa Dejana Stankovića >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je pokazala da želi što pre da reši sve dileme oko pobednika i što ranije obezbedi pobedu i novi trofej, i to baš na ”sveti dan” kada je pre 29 godina najbolja generacija kluba osvojila evropsku titulu u Bariju.

To im je donelo incijativu iz koje je proizašlo tri gola u prvom delu, a moglo je i više.
Prvi pogodak delo je agilnog i "probuđenog" Mirka Ivanića, koji je realizovao najstrožu kaznu u 24. minutu nakon što je Vukanović oboren malo unutar šesnaesterca.
Potom je Ivanić asistirao Babiću za gol u 30. minutu za 2:0 nakon izuzetno lepe i uigrane akcije iz prekida, da bi na 3:0 povisio Aleksa Vukanović, koga je lepo u polukontri uposlio Ben.

U nastavku tempo jeste malo opao, ali je Zvezda preko Degeneka, koji je bio najviši u skoku posle kornera u 57. minutu, došla i do četvrtog gola u još ubedljivijeg vođstva.
Zvezda je do kraja imala još nekoliko vrlo dobrih prilika, a najbolja je bila ona Jovančića iz 78. minuta, kada je pogodio stativu sa tridesetak metara.
A onda je u 82. minutu ”tačku na i” stavio Vukanović, koji je odlično iskoristio "zicer" sa dva metra, koji mu je pripremio večeras odlični Ivanić.

Bila je to 27. pobeda u prvenstvu za Crvenu zvezdu, kojom je ona došla do 72. boda, što je nedostižno za drugoplasirani Partizan (58) i trećeplasiranu Vojvodinu (56).
Ovo je prvi trenerski trofej za legednu Zvezde i srpskog fudbala Dejana Stankovića, koji je uoči meča poručio da mu je istu praktično predao prethodni trener Vladan Milojević, a koga je popularni Deki pozvao da šampionski pehar i podigne.

Ubrzo nakon završetka meča Zvezdine ”Delije” izašle su na ulice i bakljama počeli da slave novi trofej, a dobar deo njih je dočekao klupski autobus na stadionu ”Rajko Mitić” gde je proslava nastavljena. 
Danas, prvog dana nastavka sezone Superligee odigrano je još dva meča, u kojima je Spartak kao gost pobedio Inđiju a Vojvodina i Čukarički u Novom Sadu podelili bodove.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Titula je odbranjena: Zvezdina “petarda” na Banjici - pehar ostaje na “Marakani” (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2020

Izabranici Dejana Stankovića su deklasirali Rad i osvojili novu titulu ŠAMPIONSKA "petarda" odjeknula je u tišini Banjice. Fudbaleri Crvene zvezde iskoristili su prvu od četiri "meč lopte" i ubedljivom pobedom protiv Rada overili 31. titulu prvaka u ovoj sezoni, ispresecanoj...

Nastavak na Večernje novosti...

Bajern nemilosrdan, Fortuna bez sreće

Izvor: RTS, 30.Maj.2020, 20:20

Fudbaleri minhenskog Bajerna ubedljivo su savladali na svom terenu ekipu Fortune iz Dizeldorfa sa 5:0 u meču 29. kola Bundeslige. . Još jednom je ekipa Bajerna pokazala dominaciju u domaćem prvenstvu, a ovoga puta savladana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.