Izvor: MozzartSport.com, 27.Jan.2021, 20:47

Peta najveća prodaja u istoriji Seltika, ruke trlja i Mančester Siti - Frimpong pojačao Leverkuzen

Talentovani desni bek karijeru nastavlja na Baj Areni

Kako je i zvanično obelodanjeno, Žeremi Frimpong je novi igrač Bajera iz Leverkuzena. Farmaceuti su ga otkupili od Seltika za 13.500.000 evra, a talentovani defanzivac je parafirao saradnju sa nemačkim klubom do leta 2025. godine.

Nije se očekivao ovaj potez Bajera, posebno kada je na pozajmicu iz Mančester junajteda stigao Timoti Fosu Mensah. Ipak, rešili su u klubu da se obezbede i na duže staze, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pa su na račun aktuelnog škotskog šampiona uplatili lepu sumu. Na samo 11 igrača su u svojoj istoriji Farmaceuti potrošili više novca, istu svotu uplatili su svojevremeno na račun Genka za usluge Leona Bejlija.

Frimpong je ponikao u Mančester Sitiju. Proveo je devet godina u omladinskim selekcijama Građana, da bi profesionalu karijeru otpočeo u Glazgovu 2019. godine, a već u prvoj sezoni u dresu Kelta osvojio je tripletu (Premijeršip, Kup Škotske i Liga kup). Godinu i po dana kasnije odlazi i u kasu Seltika unosi veliku sumu. Momak poreklom iz Gane je peti najskuplje prodat igrač Seltika, posle Kirana Tirnija (Arsenal - 27.000.000 evra), Muse Dembelea (Lion - 22.000.000 evra), Virdžila van Dajka (Sautempton - 15.700.000 evra) i Viktora Vanjame (Sautempton 14.500.000 evra). Zadovoljno dlanove posle ovog transfera trlja i Mančester Siti, kojem pripada 30 odsto od Seltikove zarade (oko 4.000.000 evra).

"Žeremi je igrač sa velikim potencijalom i pred njim je lepa budućnost u Bajeru. Tehnički je jak, izuzetno je brz i napadački je orijentisan. Dokazao se u vrhunskom klubu i fizički veoma zahtevnoj škotskoj ligi, ali i u Ligi Evrope. U pitanju je jako interesantan mladi igrač", izjavio je direktor Aspirindžija Sajmon Rolfs.

U novom klubu je dobio dres sa brojem 30, a za mesto u startnih 11 uz desnu aut liniju će konkurisati sa kapitenom Larsom Benderom i pomenutim novajlijom iz Mančester junajteda Fosu Mensahom. Frimpong je rođen u Amsterdamu, pa je na reprezentativnom nivou dosad branio boje omladinskih selekcija Oranja, ali još uvek ima pravo nastupa i za seniorske selekcije Gane i Engleske.

"Jako sam uzbuđen što ću igrati u Bundesligi i što ću nositi dres Leverkuzena. Veliki sam ljubitelj njegovog napadački orijentisanog, brzog i tehnički zahtevnog stila i nadam se da ću moći da pomognem timu", izjavio je Frimpong po dolasku u novi klub.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.