Perovićev život je u opasnosti, može da prođe kao Patrik Ekang

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 17:18

"Perovićev život je u opasnosti, može da prođe kao Patrik Ekang"

Bivši fudbaler Crvene zvezde, a sada član Dinama iz Bukurešta Slavko Perović već neko vreme ima srčanih problema.

Oni su mu ustanovljeni tek po dolasku u rumunski klub, kada je kolabirao tokom derbija protiv FCSB-a.

Tadašnji lekar Dinama Adrijan Motoača ispričao je za rumunski gsp.ro da problem srpskog napadača nije nimalo bezazlen. Naprotiv.

"Perović ima stari problem sa srcem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji mu je ustanovljen još dok je igrao u Srbiji i Turskoj. EKG je pokazao izvesne anomalije u radu srca, a za sportiste postoje dva različita biotipa. Njegov je sličan onom koji imaju Afrikanci. To su drugačiji otkucaji od Evropljana i oni se javljaju sa izvesnim odstupanjima", izjavio je Motoača za rumunski GSP.ro.

On se pribojava da bi Peroviću moglo da se desi isto što i Patriku Ekangu, Kameruncu koji je 2016. godine na terenu doživeo srčani udar i preminuo.

"Kada je Perović otpušten iz bolnice dobio je terapiju i vreme da se ustanovi da li su anomalije nestale. Tri meseca sam proveo s njim, bavio se njegovim problemom. Perovićev problem nije za šalu, mogao bi iznenada da doživi infarkt kao Ekeng. Umesto da prate njegovo stanje, u klubu ga teraju ga da trenira i to je pogrešno", poručio je Motoača.

Perović je i dalje član Dinama, a Motoača je napustio klub prošle godine zbog sukoba sa čelnikom Florinom Pruneom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.