U SMRTNOJ OPASNOSTI - MOŽE DA UMRE SVAKOG TRENUTKA: Drama bivšeg napadača Zvezde (30) sa srcem

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2020, 15:37

U SMRTNOJ OPASNOSTI - MOŽE DA UMRE SVAKOG TRENUTKA: Drama bivšeg napadača Zvezde (30) sa srcem

EKG je pokazao izvesne anomalije u radu srca.

Srpski internacionalac Slavko Perović (30), koji nosi dres rumunskog prvoligaša Dinama iz Bukurešta, nalazi se u smrtnoj opasnosti, tvrdi nekadašnji doktor ovog kluba.

Nekadašnji napadač Crvene zvezde, Napretka, Rada i turskih klubova, kolabirao je sredinom februara tokom gradskog derbija sa ekipom FCSB-a, a rumunski lekar Adrijan Motoača smatra da bi smrt mogla da ga zadesi u svakom trenutku na fudbalskom terenu. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Perović ima stari problem sa srcem koji mu je ustanovljen još dok je igrao u Srbiji i Turskoj. EKG je pokazao izvesne anomalije u radu srca, a za sportiste postoje dva različita biotipa. Njegov je sličan onom koji imaju Afrikanci. To su drugačiji otkucaji od Evropljana i oni se javljaju sa izvesnim odstupanjima - rekao je Motoača za rumunski GSP.ro.

Nekadašnji lekar Dinama strahuje da bi ovom klubu mogao da se ponovi nesrećni slučaj Kamerunca Patrika Ekenga koji je umro u 26. godini na terenu od srčanog udara 2016.

- Kada je Perović otpušten iz bolnice dobio je terapiju i vreme da se ustanovi da li su anomalije nestale. Tri meseca sam proveo s njim, bavio se njegovim problemom. Perovićev problem nije za šalu, mogao bi iznenada da doživi infarkt kao Ekeng. Umesto da prate njegovo stanje, u klubu ga teraju ga da trenira i to je pogrešno - dodaje Motoača.

Zanimljivo da je pomenuti lekar napustio Dinamo iz Bukurešta 2019. godine zbog sukoba sa čelnikom Florinom Pruneom.

Slavko Perović je najbolji strelac Dinama i jedan od najboljih igrača velikana iz Bukurešta ove sezone, iako je propustio pola sezone zbog problema sa srcem.

- Iz medija sam saznao da imam probleme sa srcem. Nije prvi put da čujem tako nešto. Za sada treniram normalno, videli ste da igram. Nemam nameru da stanem, nastaviću karijeru i igrati fudbal - poručio je Slavko Perović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BIVŠI NAPADAČ ZVEZDE U ŽIVOTNOJ OPASNOSTI: Svakog trenutka može da umre na terenu

Izvor: Kurir, 08.Jun.2020

Nekadašnji lekar Dinama iz Bukurešta Adrijan Motoača tvrdi da je nekadašnji fudbaler Crveene zvezde Slavko Perović, koji danas nastupa za taj klub u smrtnoj opasnosti zbog problema sa srcem.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.