Pazarce zanima samo Evropa – Suma i Šćepović za treću uzastopnu pobedu

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 19:36

Pazarce zanima samo Evropa – Suma i Šćepović za treću uzastopnu pobedu

Fudbaleri Novog Pazara savladali su Javor rezultatom 2:0 u prvoj utamici 16. kola Superlige Srbije i nastavili uspon na tabeli.

Pazarci su se sada potpuno primakli trećeplasiranom TSC-u, razlika je samo tri boda i upravo bi "duel" za treće mesto mogao biti interesantan koliko i borba za titulu.

Strelci za domaće pred praznim tribinama (zbog kazne) bili su Sejduba Suma u 47. minutu i Marko Šćepović u četvrtom minut nadoknade drugog poluvremena.

Suma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se lepo se snašao u kaznenom prostoru Ivanjičana, gađao je, više precizno nego snažno, dalji ugao gola gostiju i pogodio, ispostaviće se, za najavu novog trijumfa, trećeg uzastopnog za Novi Pazar.

Ovo je bio i treći meč u kojem ekipa Siniše Dobrašinovića nije primila gol. Prethodno, Pazar je sačuvao mrežu u mečevima u kojima je gostovao, protiv Radničkog iz Kragujevca (4:0) i niškog Radničkog (1:0).

Nije ovo bila ni tako ubedljiva partija Ljajića, Sume i družine kao ona koju su pokazali u prethodnoj rundi u Kragujevcu. Uticao je na to i očajan teren na kojem je bilo nemoguće razviti pas igru i kombinatoriku.

Domaćima je posao bio i olakšan od 74. minuta pošto je Kopitović zbog dva žuta kartona meč završio ranije.

Pazarci su negde malo posle toga imali i sreće, tačnije imali su na golu spremnog Mirkovića koji je u kritičnom momentu intervenisao i odbranio udarac Ratkovića. Ovom je Adešina prethodno pripremio šansu, bila je to odlična prilika i najbolja za goste danas međutim golman Pazara se u toj situaciji potvrdio kao spasilac.

Kazna je stigla uboko u nadoknadi vremena kada je Pazar lako probio razređene linije gostiju, a Šćepoviću preostalo da rutinirano postavi konačan rezultat.

Bio je to i "prvenac" bivšeg napadača Partizana, dugogodišnjeg legionara i njegov prvi gol u Superligi posle deset i po godina.

Superliga, 16. kolo

Petak

Novi Pazar - Javor 2:0 (0:0)

Suma 47, Šćepović 90+4

18:30 Spartak - Radnik

Subota

15:30 Partizan - Vojvodina

15:30 Mladost - Železničar

19:00 Voždovac - IMT

Nedelja

13:00 Čukarički - Radnički 1923

15:00 Napredak - Crvena zvezda

17:00 TSC - Radnički Niš

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi Pazar u seriji pobjeda, Suma i Šćepović za trijumf protiv Javora

Izvor: SandzakPress.net, 01.Dec.2023

Fudbaleri Novog Pazara savladali su ekipu 2:0, u prvoj utakmici 17. kola Superlige Srbije. Nova tri boda Pazarcima doneli su Sejduba Suma i Marko Šćepović. Spartak u Subotici savladao ekipu Radnika minimalnim rezultatom. Novi Pazar je protiv Javora upisao treću uzastopnu pobedu u Superligi Srbije...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.