Izvor: RTS, 07.Avg.2020, 12:01

Pavlović sa Lamborginijem kreće u novu sezonu Super Trofeo šampionata

Srpski automobilista Miloš Pavlović ovog vikenda na stazi u Mizanu kreće u pohod ka novom trofeju, pošto će fabrički vozač Lamborginija nastupiti u 12. sezoni evropskog Super Trofeo šampionata, u kojem je 2014. godine osvojio titulu evropskog i svetskog šampiona.
Kako je saopšteno, Pavlović će u sezoni 2020. godine nastupati kao vozač „Target rejsing" ekipe, sa kojom je 2002. godine postao šampion italijanske Formule 3, čime je obezbedio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << „superlicencu" za vožnju bolida Formule 1 kao prvi Sloven kojem je to pošlo za rukom, a i danas je jedini čovek sa ovih prostora sa tom titulom. Beograđanin će nastupati u najjačoj, PRO kategoriji vozača, a automobil, „Lamborgini Hurakan Super Trofeo Evo" deliće sa talentovanim Meksikancem, 21-godišnjim Raulom Guzmanom.

"Posle dužeg vremena sam u prilici da na startu jednog šampionata mogu da kažem da sam u prilici da vozim čitav šampionat. Još važnija je činjenica da ću nastupati sa timom u koji imam puno poverenje. Verujem u projekat koji je ispred mene i nadam se da ću zajedno sa mojim kolegom Raulom uspeti da ostvarim dobre rezultate. Srećan sam, pun energije i elana i daću sve od sebe da uspem da još jednom dokažem da sam vredan poverenja koje mi je ukazao Roberto Venieri, vlasnik tima. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo plasman na trkama koji nam dolikuje", rekao je Pavlović.
Kao i svake godine, trkački vikend Lamborghini Super Trofeo šampionata sastoji se iz dve trke, a kako se ove sezone takmičenje održava na pet staza, pred učesnicima je zanimljiva sezona sa 10 trka.
Uz "Mizano adriatiko", gde su trke na programu u subotu 8. i u nedelju 9. avgusta, kalendar takmičenja sadrži i trke na Nirburgringu (Nemačka, 5. i 6. septembar), u Barseloni (Španija, 10. i 11.oktobar) i na stazi Spa-Frankošamp (Belgija, 24. i 25. oktobar), dok se sezona završava u Le Kasteleu, na stazi "Pol Rikar" (Francuska, 14. i 15. novembar).
Prvobitno je zamišljeno da šampionat startuje sredinom aprila u Monci, ali je zbog aktuelne situacije sa pandemijom korona virusa kalendar pretrpeo velike promene.
Uprkos izmenama, lista staza na kojima ce se održati trke, kao i broj od 23 posade na startu obećavaju uzbuđenja i neizvesne ishode u svim kategorijama.
Prva trka na programu je u subotu u 20.45, dok je druga u nedelju od 13.20.
Trke počinju letećim startom, a planirano trajanje svake je 50 minuta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pavlović kreće u novu sezonu Super Trofeo šampionata

Izvor: B92, 07.Avg.2020

Srpski automobilista Miloš Pavlović ovog vikenda na stazi u Mizanu kreće u pohod ka novom trofeju...Fabrički vozač Lamborginija će nastupiti u 12. sezoni evropskog Super Trofeo šampionata, u kojem je 2014. godine osvojio titulu evropskog i svetskog šampiona...Kako je saopšteno, Pavlović će...

Nastavak na B92...

Miloš Pavlović ove godine vozi Lamborgini supertrofeo

Izvor: AutoBlog, 07.Avg.2020

Srpski automobilista Miloš Pavlović ove godine ponovo ima takmičarske obaveze u evropskom Lamborgini supertrofeju. Dvanaesta po redu sezona kontinentalnog Lamborgini monomarka takmičenja 2020. startuje ovog vikenda na stazi Mizano. Fabrički vozač kuće iz Sant’ Agate Bolonjeze, Pavlović je...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.