Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2020, 18:18

Paunović i dalje neporažen u prvenstvu, ali više nije na čelu tabele

Reding i Midlzbro odigrali remi bez golova, Bristol se pobedom nad Barnslijem osamostalio na vrhu

Serija pobeda je prekinuta, Reding više nije stopostotan. Pritom, remijem na Riversajdu sa Midlzbroom (0:0), ekipa Veljka Paunovića prepustila je lidersku poziciju Bristol Sitiju. Ali, daleko od toga da je situacija u redovima Rojalsa loša. Naprotiv, ekipa sa stadiona Madejski još jednom, četvrti put u sezoni, sačuvala je mrežu, i ono što je još bitnije, i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << nema poraz u prvenstvu.

Kao i u prethodna četiri kola, Reding nije najbolje otvorio meč. Boro je u uvodnim minutima pretio iz polu-prilika, dok sredinom poluvremena Rojalsi nisu dostigli radnu temperaturu. Zaigrala je Paunovićeva ekipa u tom periodu znatno konkretnije, ofanzivnije i preko Mišela Olisea u 27. minutu umalo nije povela. Uputio je Francuz nizak udarac unutar šesnaesterca, ali je iskusni Betineli pravovremeno reagovao i sačuvao “nule” na semaforu do odlaska na odmor.

U nastavku dosta ujednačen meč, bez pravih, stopostotnih šansi. Najkonkretniji je u drugom delu bio vezista gostiju Edžarija, koji je šutevima sa distance pretio u 62, potom i 81. minutu, bio vrlo blizu da pronađe put do mreže u oba navrata, ali nedovoljno precizan da donese svom timu i petu uzastopnu pobedu.

Do nje je stigao Bristol Siti na gostovanju Barsnliju, te se osamostalio na vrhu tabele kao jedini tim sa stopostotnim učinkom posle pet rundi – 1:2 (1:0). Imali su gosti dosta težak zadatak, s obzirom da su još od drugog minuta imali gol zaostatka. Međutim, nisu se predali i blic-krigom na početku drugog dela napravili poptuni preokret golovima Hanta i Bejkinsona, koji su uspešno sačuvali do kraja meča.

Prvi favorit za povratak u Premijer ligu, Norič, nastavio je sa lošim rezultatima. Izabranici Danijela Farkea novi kiks su upisali na gostovanju u Roteramu – 1:1 (0:1). Imao je domaćin trijumf u rukama. Poveo je već u trećem minutu golom Ladapoa, u 21. je isti igrač imao priliku da sa bele tačke duplira prednost svoje ekipe, ali je propustio i dao krila Kanarincima.

Gosti su do izjednačenja stigli uz dosta sreće, autogolom Ihijekvea u 69 minutu, a samo nekoliko trenutaka kasnije MakDonald je zaradio direktan crveni karton i raščistio put Noriču. Nije ni to bilo dovoljno Kanarincima, pa ih je Roteram u sudijskoj nadoknadi “pogurao” i penalom, koji je Hjudžil pretvorio u pogodak i tek drugi trijumf u sezoni.

ČEMPIONŠIP - 5. KOLO

Petak

Derbi - Votford 0:1 (0:0)

/Žoao Pedro 76/

Subota

Barnsli - Bristol Siti 2:2 (1:0)

/Helik 2, Vudrov 90+12pen - Hant 47, Bejkinson 51/

Birmingem - Šefild Venzdej 0:1 (0:0)

/Banan 49pen/

Blekburn - Notingem 0:1 (0:0)

/Loli 90/

Bornmut - KPR 0:0 (0:0)

Brentford - Koventri 2:0 (1:0)

/Toni 46, 55/

Luton - Stouk 0:2 (0:0)

/Flečer 46, Pauel 54/

Midlzbro - Reding

Roteram - Norič 1:2 (1:0)

/Ladapo 3 - Ihijekve 69ag, Hjudžil 90+4pen/

Svonsi - Hadersfild 1:2 (1:1)

/Aju 33pen - Tofolo 23, Koroma 67/

Vikomb - Milvol 1:2 (1:0)

/Kašket 9 - Volas 48pen, Leonard 63/

Nedelja

13.00: (2,30) Preston (3,20) Kardif (3,25)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.