Izvor: MozzartSport.com, 29.Apr.2021, 23:15

Paulista: Palmeiras žrtvuje krunu zbog kontinentalne elite, Bruno Mezenga napada Santo Andre

Verdao usled gustog rasporeda prinuđen da igra sa rezervama protiv Inter de Limeire

Primiče se kraj u brazilskom državnom šampionatu Paulista, a za sada su samo Korintijans i Sao Pualo obezbedili prolaz u nokaut fazu. Branilac titule Palmeiras nije blistao u dosadašnjem toku kampanje, ali još ima vremena da popravi situaciju i nađe put do završnice. Za početak, morao bi noćas da pobedi Inter de Limeiru, u sklopu zaostalog 9. kola (03.00).

Verdao, aktuelni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prvak Južne Amerike i osvajač Kupa Brazila, nalazi se na trećem mestu Grupe C sa šest bodova zaostatka u odnosu na drugoplasirani Novorizontino, ali i duelom manje, pa bi ga uspeh nad drugoplasiranim sastavom Grupe A, Interom, vratio u borbu za plasman među dva najbolja u svojoj grupi.

Velika razlika u broju odigranih susreta među ekipama u takmičenju nastala je zbog, u jednom trenutku, obustave prvenstva, zbog povećanog broja zaraženih virusom Kovid-19 u državi Sao Paulo. Šampionat je potom nastavljen pojedinim utakmicama koje su premeštene daleko od obale Atlantika, u Braziliju, prestonicu ove Brazila, smeštenu duboko u Amazonskoj prašumi.

03.00: (1,52) Palmeiras (3,80) Inter de Limeira (6,25)

Interesantan format takmičenja u Paulisti, doveo je do toga da Palmeirasu, ili bilo kojoj drugoj ekipi, ne zavisi prolazak u narednu rundu takmičenja od direktnih okršaja sa klubovima u svojoj grupi. Štaviše, tokom grupne faze, koja je u suštini ligaška, klubovi iz jedne od grupa igraju sa svima iz ostale tri grupe, sem sa timovima koji čine njihovu. Dakle, 16 timova ravnomerno je raspoređeno u četiri grupe, pri čemu svaki od njih igra, samo jednom, protiv 12 sastava iz ostale tri grupe, a prva dva iz svake prolaze u narednu rundu takmičenja, koja je eliminacionog tipa.

Palmeiras je u prošlom kolu, pre četiri dana, koristio rezerve i izgubio od Mirasola kod kuće sa 2:1. Taj ishod je klasifikaciju branioca titule doveo u opasnost od gubitka mesta u četvrtfinalu. Inter de Limeira dolazi na megdan posle slavlja nad Ponte Pretom i nalazi se na drugoj poziciji Grupe A sa dva boda više od Botafoga i utakmicom manje. Sastav

Tijaga Karpinija traži dobar rezultat kako bi stekla veću distancu u odnosu na Botafogo i Santo Andre.

O artık ESES'li !

Bruno Mezenga ???????????? pic.twitter.com/tAn68F0ogf

E, sad, zašto Abel Fereira koristi rezerve u Paulisti? Zato što Palmeiras ima obaveze na međunarodnoj sceni i igra utakmice na svaka dva ili tri dana. Prioritet je, razume se, Kopa Libertadores, pa i noćas treba očekivati istumban sastav sa gomilom drugopozivaca. Sve to uprkos riziku da se ne dokopa mesta u plej-ofu.

Verdao ulazi u susret posle pobede od 5:0 nad ekvadorskim Independijente del Valjeom u grupnoj fazi kontinentalne elite. Dodajmo i da je odigrao čak osam mečeva u poslednjih 20 dana. Fereira neće moći da koristi Brena Lopesa, Gabrijela Verona, Benhamina Kuščevića i Lukasa Limu koji su povređeni, a pod znakom pitanja su Danilo, Fabinjo, Gabrijel Silva i Renan.

U međuvremenu, trener gostiju Karpini će uprkos pobedi u prošlom kolu da napravi određene promene u startnoj postavi, pošto su defanzivac Talison i defanzivni vezni Dejvid ispunili automatsku suspenziju i ponovo su mu na raspolaganju. S druge strane, Inter još neće moći da računa na vezistu Feružema i napadača Šarlsa, koji su povređeni.

02.00: (2,50) Ponte Preta (3,10) Mirasol (2,80)

Preostali duel 9. kola igraju noćas Ponte Preta i Mirasol (02.00). Domaći sastav je trećeplasirani tim Grupe B, sa bodom manje u odnosu na Ferovijario i pet više od Sao Benta, dok je gost lider Grupe D sa 14 bodova na kontu i tri, odnosno pet više od Guaranija i Santosa. Pobeda bi Mirasolu značila gotovo izvestan proboj u nokaut fazu, jer bi tri runde pre kraja grupne faze imao osam bodova više od prvog ispod crte.

03.00: (1,98) Ferovijarija (3,30) Santo Andre (3,70)

Ove noći snage u okviru zaostalog 7. kola odmeriće Ferovijarija i Santo Andre (03.15). Fero zauzima drugo mesto u Grupi B sa 11 bodova, a za vratom mu diše Ponte Preta koja je samo korak udaljena. Sa druge strne, Santo Andre je poslednjeplasiran u Grupi A sa šest osvojenih bodova, ali još nije bez šansi z mesto u plej-ofu, jer mu Inter de Limeira beži tri boda.

Dodajmo i da Ferovijarija u svojim redovima ima trenutno najboljeg strelca takmičenja. Radi se o Brunu Mezengi - pre 10 godina napadača Crvene zvezde - koji igra dobro pod palicom trenera Elana, nekadašnjeg asa Šahtjora, Mančester Sitija i Galatasaraja, i postigao je pet pogodaka u šampionatu Paulista.

BRAZIL, PAULISTA - ZAOSTALI DUELI 9. KOLA

Petak

02.00: (2,50) Ponte Preta (3,10) Mirasol (2,80)

03.00: (1,52) Palmeiras (3,80) Inter de Limeira (6,25)

*** kvote su podložne promenama

BRAZIL, PAULISTA - ZAOSTALI DUELI 7. KOLA

Petak

03.00: (1,98) Ferovijarija (3,30) Santo Andre (3,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.