Pašutin će uz Lokomotivu voditi i reprezentaciju Rusije, Kirilenko oduševljen

Izvor: Blic, 29.Nov.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pašutin će uz Lokomotivu voditi i reprezentaciju Rusije, Kirilenko oduševljen

Trener košarkaša Lokomotive Kuban iz Krasnodara Jevgenij Pašutin zvanično je preuzeo vođenje reprezentacije Rusije.

Nekadašnji ruski reprezentativac potpisao je trogodišnji ugovor, a dobio je dozvolu Lokomtive da paralelno vodi naicionalnu selekciju.

"Velika je čast biti trener reprezentacije. To za mene nije ništa novo jer sam bio selektor juniorskog tima, ali sada je odgovornost mnogo veća. Međutim, to mi ne predstavlja problem, već motiv više", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pašutin, a preneo Košarkaški savez Rusije.

Pašutin je pre Lokomotive vodio moskovski CSKA i Uniks, a nasledio je Vasilija Karaševa, pod čijim vođstvom je Rusija podbacila na Evropskom prvenstvu, pošto nije ostvaren plasman na Svetsko prvenstvo.

Tada Karašev doduše nije računao na Timofeja Mozgova, Aleksandra Kauna, Viktora Krijapu i Andreja Kirilenka, koji je sada oduševljen odlukom da se Pašutinu ukaže poverenje.

"U ovom momentu, Pašutin je najbolji ruski trener, ubedljivo ispred ostalih. Kao prvi trener, radio je sa nekoliko ekipa, vodio ih do uspeha, i jedini je naš trener u Evroligi, pa bi bilo glupo poreći da je on najbolje rešenje", rekao je Kirilenko.

Pašutin je već bio asistent Dejvidu Blatu na Eurobasketu 2007. godine, kada je Rusija postala šampion Starog kontinenta.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Košarka,   Moskva

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pašutin će uz Lokomotivu voditi i reprezentaciju Rusije, Kirilenko oduševljen

Izvor: Dzungla.org, 29.Nov.2013

Trener košarkaša Lokomotive Kuban iz Krasnodara Jevgenij Pašutin zvanično je preuzeo vođenje reprezentacije Rusije.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Pašutin novi selektor reprezentacije Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2013

Trener košarkaša Lokomotive Kubanja iz Krasnodora Jevegenij Pašutin imenovan je danas za novog selektora reprezentacije Rusije. ..Velika čast, ali i obaveza: Jevgenij Pašutin  .."Želeo bih svima da se zahvalim na poverenju. Spreman sam za reprezentaciju da radim dan i noć. Osim rada na taktici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.