Partizan za stotku

Izvor: Blic, 08.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan za stotku

Danas se u niškom „Čairu" igraju druga dva četvrtfinalna meča Kupa Radivoja Koraća, a sastaju se FMP - Vojvodina (17.30) i Partizan - Lajons (20.30). Branilac trofeja FMP je znatno podmladio sastav i nimalo mu neće biti lako u predstojećem meču sa Vojvodinom, koja, pak, ima problema sa finansijama.



Prema rečima Slobodana Klipe, trenera „pantera", ove godine su male šanse da ekipa iz predgrađa Beograda odbrani trofej.

- Nismo u najboljoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << formi i dosta smo podmladili sastav, tako da trofeje očekujemo narednih godina. Vojvodina jeste u finansijskim problemima, otišli su im neki igrači, ali ovi koji su ostali su profesionalci i sigurno će igrati iz inata u pokušaju da se dokažu. Ukoliko odigramo maksimalno dobro, na najvišem nivou, siguran sam da možemo da pobedimo svakog protivnika - rekao je trener FMP-a Slobodan Klipa.

Vojvodina je protiv današnjeg protivnika trijumfovala u duelu NLB lige, ali trener Novosađana daje prednost aktuelnom osvajaču Kupa.

- Iako smo u poslednjem meču u okviru NLB lige nadigrali tim iz Železnika, u ovoj situaciji njima prepuštamo ulogu favorita jer smo u međuvremenu ostali bez jednog od ključnih igrača. Međutim, Kup je specifično takmičenje gde ekipe iz nižeg ranga mogu da pobede velike klubove - kazao je Ivica Mavrenski.

Plejmejker novosadskih crveno-belih Dušan Đorđević deli mišljenje svog trenera.

- U nezavidnoj smo klupskoj situaciji, ali s obzirom na to da smo profesionalci, potrudićemo se da u „Čairu" za početak savladamo prvog, a potom ćemo razmišljati o narednom protivniku - rekao je Đorđević.

U drugom meču dana sastaju se glavni favorit za osvajanje titule Partizan i ekipa Lajonsa. Beograđani ne bi trebalo da imaju težak zadatak protiv vršačke ekipe, ali Dušan Kecman upozorava da se protivnik neće tako lako predati.

- Oni će ući maksimalno rasterećeni u meč, jer nemaju šta da izgube. Mi znamo kako ćemo da igramo, a njih ćemo analizirati da bi se upoznali sa kvalitetom ekipe. Ukoliko budemo imali maksimalno ozbiljan pristup neće biti problema i očekujemo polufinale - rekao je Kecman.

Raspored

Četvrtfinale Juče

A1 C. zvezda - Borac

A2 Hemofarm - Zdravlje

Danas:

A3 FMP - Vojvodina

A4 Partizan - Lajons

Polufinale

A1 - A2

(subota, 18.00)

A3 - A4

(subota, 20.30)

Finale

(nedelja, 19.00)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.