KRK: Zvezda - Hemofarm u polufinalu

Izvor: B92, 07.Feb.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRK: Zvezda - Hemofarm u polufinalu



Košarkaši Crvene zvezde i Hemofarma igraće u polufinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Zvezda je u četvrtfinalu bila bolja od čačanskog Borca sa 79:54 (27:16, 19:17, 17:18, 16:3), a Vrščani su prolaz dalje obezbedili pobedom nad Zdravljem 88:80 (28:26, 25:18, 24:14, 11:22). U petak se igraju i preostala dva četvrtfinala. FMP igra protiv Vojvodine derbi, a Partizan ne bi trebao da ima puno problema sa Lajonsima.

Tadija Dragićavić bio je najefikasnji igrač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Zvezde sa 19 poena, a sjajan učinak ponovo je imao i novopečeni tata Omar Kuk. On je meč završio sa 16 poena, sedam asistencija, pet ukradenih lopti i isto toliko skokova, a odličan je bio i Nenad Mišanović sa 13 poena i osam skokova. U timu Milovana Stepandića Dramićanin je ubacio 15, a Predrag Marković 14 poena.

Iako je trener Zvezde Stevan Karadžić najavljivao tešku borbu u četvrtfinalu kupa, pobeda protiv Borca nije nijednog trenutka dovedena u pitanje.

Na startu meča favorizovanim Beograđanima parirao je jedino Predrag Marković, koji je od prvih 12 poena svog tima ubacio čak deset, i tako održao egal u uvodnom periodu (12:12). Ipak, tada se pored raspoloženog Mišanovića ratzigrao i Omar Kuk, i Zvezda je nakon prvih deset minuta imala 11 razlike (27:16).

Izabranici Stevana Karadžića stečenu prednost održali su i u drugoj deonici (46:33 poluvreme), ali se u finišu druge četvrtiine skočni zglob povredio Stiven Marković.

Drugi deo Borac je počeo nešto angažovanije, ali Zvezda je odmah uzvratila, i sredinom tog perioda pobednik je praktično i rešen. Ipak, „crveno-beli" su najbolje ostavili za kraj, pošto su svom protivinu u poslednjih deset minuta dozvolili samo četiri poena, i tako na kraju ubedljivo trijumfovali.

Ni u drugom četvrtfinalu nije bilo neizvesnosti, pošto je Hemofarm protiv Zdravlja već na poluvremenu imao devet poena prednosti (53:44). Pobednik je odlučen u trećoj deonici kada su Vrščani za osam minuta došli do ogromnih 75:50.

U nastavku meča trener Hemofarma Miroslav Nikolić promešao je karte, a Zdravlje je to iskoristilo, i na kraju je bilo samo osam poena prednosti za Vrščane.

Rol Maršal ubacio je 22 poena, Vukosavljević je stao na 17, Savović na 12, a Joksimović na 11 poena u timu Hemofarma. U ekipi Zdravlja najbolji su bili Marojević sa 23, Lučić sa 13, i Bogavac i Trajković sa po 12 poena.

Kapiten Hemofarma Stefan Marković izrazio je zadovoljstvo pobedom svog tima, koji je uspeo da opravda ulogu favorita. "Nema lakih protivnika, pa tako ni večeras nije bilo lako", kazao je on.

Trener vršačke ekipe Miroslav Nikolić takođe je rekao da je zadovoljan trijumfom, iako je njegova ekipa dosta oscilirala u igri.

"Teško je voditi mladu ekipu, koja u serijama postiže poene, ali i u serijama ih prima", kazao je Nikolić, dodajući da sada mora da počne priprema za polufinalni duel sa Zvezdom.

Kapiten Zdravlja Slaviša Bogavac nije bio previše nezadovoljan posle poraza. "Za nas je uspeh što smo stigli do završnice Kupa", kazao je on.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda i Hemofarm u polufinalu Kupa Koraća

Izvor: Blic, 07.Feb.2008

Košarkaši Crvene zvezde bez većih problema obezbedili su plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća nakon što su u dvorani "Čair" u Nišu savladali čačanski Borac rezultatom 79:54 (27:16, 19:17, 17:18, 16:3). U drugom četvrtfinalu Hemofarm je imao samo malo teži posao protiv leskovačkog Zdravlja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.