Partizan ubedljivo do prvog trofeja u sezoni

Izvor: RTS, 29.Sep.2019, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ubedljivo do prvog trofeja u sezoni

Košarkaši Partizana savladali su u finalu ABA Superkupa ekipu Cedevite Olimpije sa 99:77. Crno-beli su tako osvojili prvi trofej u novoj sezoni.
Crno-beli su na ubedljiv način uspeli da upišu tri pobede u Zagrebu i podignu prvi trofej u sezoni.

Partizan je bolje ušao u finalni meč, što je govorio i rezultat nakon par minuta 12:3.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Novoformirana ekipa Cedevite Olimpije uspela je da se brzo konsoliduje i čak povede do kraja prve četvrtine.
Partizan je zaigrao bolje u druoj četvrtini, u kojoj je stekao dvocifrenu prednost, koju je, ispostavilo se, uspeo da odbrani do kraja meča.
Pokušavao je protivnik u par navrata da se rezultatski priključi, ali je Partizanova prednost gotovo uvek varirala između 12 i osam poena.
U poslednjoj četvrtini u potpunosti se raspala igra Cedevite Olimpije, što je Partizan na najbolji mogući način kaznio, da bi na kraju slavio sa 22 poena razlike.
Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Jramaz sa 20, Tomas i Volden sa po 13 poena.
U protivničkoj ekipi istakli su se Blažič sa 18 i Boutrajt sa 15 postignutih poena.
Partizan je na ABA Superkupu savladao timove Mege, Primorske i Cedevite Olimpije.
Crno-beli su prošle sezone osvojili trofej Kupa Radivoja Koraća, a trofej Superkupa regionalnog takmičenja iz vitrina "večitog" rivala Zvezde, seli se u Partizan.
Partizanov naredni meč je u okviru Evrokupa, gde igra protiv ekipe Venecije na gostovanju 1. oktobra. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SuperPartizan!

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2019

Finale Superkupa bez neizvesnosti, Partizan znatno bolji od Ljubljančana, za prvi trofej u sezoni...Košarkaši Partizana osvojili su večeras jedan od retkih trofeja koji im je nedostajao u svojoj bogatoj kolekciji...Tim Andree Trinkijerija je u Zagrebu osvojio Superkup ABA lige, pobedom u finalu nad...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.