SuperPartizan!

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2019, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SuperPartizan!

Finale Superkupa bez neizvesnosti, Partizan znatno bolji od Ljubljančana, za prvi trofej u sezoni.

Košarkaši Partizana osvojili su večeras jedan od retkih trofeja koji im je nedostajao u svojoj bogatoj kolekciji.

Tim Andree Trinkijerija je u Zagrebu osvojio Superkup ABA lige, pobedom u finalu nad Cedevita Olimpijom rezultatom 99:77.

Prethodno su crno-beli u četvrtfinalu savladali Megu Bemaks, a u polufinalu i Primorsku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<

Partizan je znatno bolje odigrao u uvodnim minutima meča, posebno raspoložen od samog starta bio je Ognjen Jaramaz koji je upisao prvih osam poena za crno-bele, a nedugo zatim njihova prednost je dostigla i devet poena razlike - 12:3.

Nije dugo trebalo Ljubljančanima da uzvrate, Jaka Blažić se razigrao, a vođstvo Partizana se polako topilo, da bi u finišu prvog kvartala Miler-Mekintajer okrenuo na 20:18 u korist Cedevita Olimpije.

Tim Slavena Rimca je i početkom druge četvrtine bio nešto boljil poveo je sa 28:25, a onda sledi možda i najbolji period igre Partizana u ovom meču.

Počelo je trojkom Pejnersa za izjednačenje, potom je sjajni Rašon Tomas vezao par svojih koševa, pogađali su i Gordić i Jaramaz, a sve je to pratila i sve bolja igra u odbrani.

Ne samo da je Partizan uspeo da preokrene, nego je vođstvo crno-belih vrlo brzo postalo i dvocifreno, a na poluvreme se otišlo rezultatom 55:42 u korist Trinkijerijevog tima.

Početkom treće četvrtine, Rašon Tomas uvećava razliku na ''plus 15'' - 61:46, ali se Ljubljančani nisu predavali, pa su u narednim minutima uspeli svoj rezultatski zaostatak da prepolove - 70:62.

Ipak, taj njihov nalet je bio kratkog daha, trio Gordić-Jaramaz-Pejners ponovo uvećava razliku, koja je opet postala dvocifrena.

U poslednjem kvartalu Partizan stiže i do 17 poena razlike (94:77) i iako je tada do kraja meča ostalo još pet minuta, bilo je jasno da ekipa Cedevita Olimpije nema snage za preokret.

Ne samo da nisu uspeli da priprete Partizanu, nego je Partizanovo vođstvo premašilo i dvadeset poena razlike, posle čega je usledilo zasluženo slavlje crno-belih.

Ognjen Jaramaz je sa 20 poena bio najefikasniji u Partizanu, po 13 su upisali Tomas i Volden, Gordić i Pejners po 12, a Janković 11.

Cedevitu su predvodili Blažič sa 18 i Boutrajt sa 15 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trofej je trofej! Partizan dominantan u finalu Superkupa, leteći Jaramaz obećava

Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2019

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Zagreba) Partizan je osvojio ABA Superkup za 2019. godinu, ali je i dobio potvrdu sjajne forme pojedinih igrača među kojima je večeras iskočio Ognjen Jaramaz sa efikasnom igrom i dosta dobrih poteza u sudaru sa Cedevitom Olimpijom. Od samog starta je vukao crno-beli...

Nastavak na MozzartSport.com...

''Grobari'' odbrojavaju, koliko još trofeja do kraja sezone? Barsa i Real su Partizanova mera? (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2019

Dosta zanimljivih reakcija navijača Partizana posle večerašnjeg finala Superkupa ABA lige...Ubedljivim trijumfom nad Cedevita Olimpijom (99:77), Partizan je večeras u Zagrebu osvojio Superkup ABA lige i potvrdio da je tokom leta u pravom smislu ojačao ekipu u odnosu na prošlu sezonu...Prvi trofej...

Nastavak na Sportske.net...

Trinkijeri: Zadovoljan napadom, malo manje odbranom

Izvor: MozzartSport.com, 29.Sep.2019

Prvi trofej u sezoni stiže u Humsku 1. Partizan je osvojio Superkup ABA lige pobedom nad Cedevitom Olimpijom u finalu (99:77), a više od samog pehara navijače raduje sa kojom lakoćom su crno-beli tukli jednog od najvećih rivala u predstojećoj sezoni regionalnog takmičenja. Neće sam trofej doneti...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.