Partizan ubedljiv protiv Limoža

Izvor: RTS, 18.Dec.2019, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ubedljiv protiv Limoža

Košarkaši Partizana savladali su u „Štark areni“ ekipu Limoža sa 77:58 u poslednjem meču prve faze Evrokupa.
Partizan je ubedljivom pobedom nad Limožom u "Štark areni" završio prvu fazu Evrokupa. 

Crno beli su i pre meča obezbedili Top16 fazu, ali su se postarali da pred domaćim navijačima upišu ukupno sedmi trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u deset mečeva Grupe B.
Srpski predstavnik bolje je otvorio meč, energičnije i konstantno bio u vođstvu. Nakon napadački loše prve, druga četvrtina donela je dvocifrenu prednost, koju je Partizan održavao i povećavao do kraja meča.
U trećoj deonici Limož je u dva navrata uspeo da smanji razliku na šest poena, ali je brzo naša ekipa odbijala nalete i ponovo vodila više od deset poena.
U poslednjoj četvrtini Limož se pomirio sa porazom, što je donelo najvećih 20 poena prednosti u korist Partizana.
Nikola Janković predvodio je strelce srpske ekipe sa 14 poena, a društvo među najefikasnijima pravili su mu Gordić i Jaramaz sa po 11 poena.
U redovima gostiju istakli su se Ginjard sa 15 i Butsijel i Leng sa po 11 poena. 
Crno-beli plasirali su se u Top16 fazu Evrokupa, gde će se u novoj grupi sastati sa Virtusom, Darušafakom i Trentom.
Top16 počinje 7. i 8. januara. 
Ovako je protekao meč:
22.20 – Kraj meča, ubedljiv trijumf Partizana nad Limožom rezultatom 77:58.
21.50 – Na kraju treće četvrtine Partizan vodi sa 54:40. Crno-beli su uspeli da odbiju nalet protivnika i u finišu povedu sa za sada maksimalnih 14 poena.
21.20 – Kraj prvog poluvremena, Partizan vodi sa 40:34.
Crno-beli su stalno u prednosti, koju uspevaju da održavaju. Partizan je imao i 11 poena prednosti, ali su se gosti, na krilima bivšeg košarkaša Partizana Entonija Brauna, rezultatski vratili. Najefikasniji nakon 20 minuta su Janković sa devet i Gordić sa pet na jednoj i Braun i Butsijel sa devet poena na drugoj strani.
20.51 – Završena je prva četvrtina, nakon koje Partizan vodi sa 16:14. Mali broj poena u prvoj deonici posledica je solidnih odbrana, ali i slabih napada i izgubljenih lopti na obe strane. Partizan je konstantno u prednosti, koja je na momenat iznosila šest poena.

20.30 – Počeo je meč u "Štark areni".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Granitna odbrana – Partizan ubedljiv protiv Limoža!

Izvor: B92, 18.Dec.2019

Košarkaši Partizana pobedili su Limož 77:58 u poslednjem kolu Evrokupa...Izabranici Andree Trinkijerija na najbolji mogući način su završili prvu fazu drugog po rangu evropskog košarkaškog takmičenja...Crno-beli su zauzeli drugu poziciju sa skorom 7/3, dok je Limož završio na poslednjem mestu...

Nastavak na B92...

TRENER PARTIZANA POSLE LIMOŽA Trinkijeri: Gledamo napred, nova grupa će nam biti teška, ali sve su takve...

Izvor: Kurir, 19.Dec.2019, 00:15

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da njegova ekipa u večerašnjem meču protiv Limoža nije pokazala pravo lice i istakao da crno-beli ne smeju da polete pred Top 16 fazu Evrokupa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.