Partizan u finalu posle preokreta!

Izvor: B92, Beta, 20.Feb.2010, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u finalu posle preokreta!

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su savladali Hemofarm sa 69:64.

Vršački tim je na poluvremenu vodio 48:32, ali je Partizan vrhunskom odbranom tu prednost anulirao u trećoj deonici. Pri rezultatu 63:63 Mekejleb je postigao ključni koš, ali pitanje je da li je postojao faul u napadu nad Markovićem. Nakon toga je Marković pogrešio očigledno izašavši u aut i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pitanje pobednika bilo je rešeno. U drugom polufinalu sastaju se FMP Železnik i Radnički.

Najzapaženiji u pobedničkoj ekipi bio je Bo Mekejleb sa 22 poena (6-12 iz igre, 10-12 bacanja), Dušan Kecman dao je 13 poena (4-10 iz igre), a Lorens Roberts imao je 9 poena i 11 skokova.

U taboru Hemofarma Stefan Marković zabeležio je 15 poena (4-6 za dva, 1-8 za tri), 5 skokova, 6 ukradenih i 4 izgubljene lopte, kao i 4 asistencije. Milan Mačvan takođe je ubacio 15 poena (3-9 iz igre), uz 4 uhvaćene lopte.

Hala je bila puna pristalica Partizana, koji su bučno podržavali svoj tim, ali to je inspirisalo i Hemofarm. ’Farmaceuti’ su znatno bolje počeli meč, Lukajić je u startnu petorku uvrstio Uroša Petrovića, a 19-godišnjak mu se odužio sa pet poena. Posebno nadahnut bio je Marković sa 7 poena i 3 osvojene lopte u prvoj deonici, reprezentativni plej bio je najzaslužniji za vođstvo Vrščana 10:0 na startu meča.

Partizan je u igri održavao Roberts sa sedam poena, ali je Hemofarm posle trojke Jagodnika vodio 24:13 posle prve deonice.

Vrščani su igrali izuzetno čvrsto u odbrani, a u napadu su štafetu od Markovića preuzeli Jagodnik i Katić, prevashodno šutevima sa distance. Posle trojke Krstovića bilo je 42:26, a Parizan nikako nije uspevao da zaigra tečnije ili da ’otvori’ neku kontru. Uz to, ’crno-beli’ su loše šutirali sa linije penala (11-21), što je sve skupa rezultiralo prednošću Hemofarma 48:32 posle prvog poluvremena.

Kao što se i očekivalo, Partizan je silovito počeo drugi deo igre u želji da što pre nadoknadi veliki zaostatak. Slika na terenu bila je dijametralno suprotna u odnosu na prvi deo – ’crno-beli’ su igrali znatno agresivnije u odbrani, a Hemofarm je bio dezorganizovan i nije bilo jasne koncepcije u njihovoj igri.

I na drugoj strani terena Partizan je bio superioran – pre svih Mekejleb, a zatim i Kecman, sa lakoćom su probijali prvu liniju odbrane i poentirali posle ulaza.

Na početku četvrtine Hemofarmu su priznata dva poena jer je Roberts dirao loptu u cilindru posle bacanja i od tog trenutka Vrščani nisu postigli koš sve do dva minuta pred kraj trećeg perioda i koša Marjanovića. Posle treće četvrtine rezultat je bio 54:53 za Hemofarm.

U poslednjem periodu oba tima igrala su vrlo nervozno sa dosta grešaka, a Hemofarm je u igri održavao Mačvan.

Vodio je Hemofarm 61:56 na tri minuta do kraja, ali Partizan pravi seriju 7-0 – Kecman je pogodio trojku, Marić bio siguran pod košem, a posle bacanja Mekejleba 'crno-beli’ dolaze do prvog vođstva na utakmici (63:61).

Marković izjednačuje sa dva penala, a zatim je usledila već opisana završnica posle koje se Partizan plasirao u finale i imaće priliku da treću godinu u nizu osvoji nacionalni kup.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan u finalu, Hemofarm opet poklekao

Izvor: Mondo, 20.Feb.2010

Košarkaši Partizana braniće u nedelju (20.00) trofej Kupa Radivoja Koraća, protiv FMP Železnika! Prelomni momenat u pobedi nad Hemofarmom - pogodak Mekejleba posle kontakta sa Stefanom Markovićem 22 sekunde pre kraja.

Nastavak na Mondo...

Partizan u finalu Kupa Koraća

Izvor: RTV Pink, 20.Feb.2010

. . . Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su savladali Hemofarm sa 69:64. . .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.