Subota, 20.02.2010.

20:05

Partizan u finalu posle preokreta!

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, pošto su savladali Hemofarm sa 69:64.

Izvor: B92

Default images

Vršački tim je na poluvremenu vodio 48:32, ali je Partizan vrhunskom odbranom tu prednost anulirao u trećoj deonici. Pri rezultatu 63:63 Mekejleb je postigao ključni koš, ali pitanje je da li je postojao faul u napadu nad Markovićem. Nakon toga je Marković pogrešio očigledno izašavši u aut i pitanje pobednika bilo je rešeno. U drugom polufinalu sastaju se FMP Železnik i Radnički.

Najzapaženiji u pobedničkoj ekipi bio je Bo Mekejleb sa 22 poena (6-12 iz igre, 10-12 bacanja), Dušan Kecman dao je 13 poena (4-10 iz igre), a Lorens Roberts imao je 9 poena i 11 skokova.

U taboru Hemofarma Stefan Marković zabeležio je 15 poena (4-6 za dva, 1-8 za tri), 5 skokova, 6 ukradenih i 4 izgubljene lopte, kao i 4 asistencije. Milan Mačvan takođe je ubacio 15 poena (3-9 iz igre), uz 4 uhvaćene lopte.

Hala je bila puna pristalica Partizana, koji su bučno podržavali svoj tim, ali to je inspirisalo i Hemofarm. ’Farmaceuti’ su znatno bolje počeli meč, Lukajić je u startnu petorku uvrstio Uroša Petrovića, a 19-godišnjak mu se odužio sa pet poena. Posebno nadahnut bio je Marković sa 7 poena i 3 osvojene lopte u prvoj deonici, reprezentativni plej bio je najzaslužniji za vođstvo Vrščana 10:0 na startu meča.

Partizan je u igri održavao Roberts sa sedam poena, ali je Hemofarm posle trojke Jagodnika vodio 24:13 posle prve deonice.

Vrščani su igrali izuzetno čvrsto u odbrani, a u napadu su štafetu od Markovića preuzeli Jagodnik i Katić, prevashodno šutevima sa distance. Posle trojke Krstovića bilo je 42:26, a Parizan nikako nije uspevao da zaigra tečnije ili da ’otvori’ neku kontru. Uz to, ’crno-beli’ su loše šutirali sa linije penala (11-21), što je sve skupa rezultiralo prednošću Hemofarma 48:32 posle prvog poluvremena.
Kao što se i očekivalo, Partizan je silovito počeo drugi deo igre u želji da što pre nadoknadi veliki zaostatak. Slika na terenu bila je dijametralno suprotna u odnosu na prvi deo – ’crno-beli’ su igrali znatno agresivnije u odbrani, a Hemofarm je bio dezorganizovan i nije bilo jasne koncepcije u njihovoj igri.

I na drugoj strani terena Partizan je bio superioran – pre svih Mekejleb, a zatim i Kecman, sa lakoćom su probijali prvu liniju odbrane i poentirali posle ulaza.

Na početku četvrtine Hemofarmu su priznata dva poena jer je Roberts dirao loptu u cilindru posle bacanja i od tog trenutka Vrščani nisu postigli koš sve do dva minuta pred kraj trećeg perioda i koša Marjanovića. Posle treće četvrtine rezultat je bio 54:53 za Hemofarm.

U poslednjem periodu oba tima igrala su vrlo nervozno sa dosta grešaka, a Hemofarm je u igri održavao Mačvan.

Vodio je Hemofarm 61:56 na tri minuta do kraja, ali Partizan pravi seriju 7-0 – Kecman je pogodio trojku, Marić bio siguran pod košem, a posle bacanja Mekejleba ‘crno-beli’ dolaze do prvog vođstva na utakmici (63:61).

Marković izjednačuje sa dva penala, a zatim je usledila već opisana završnica posle koje se Partizan plasirao u finale i imaće priliku da treću godinu u nizu osvoji nacionalni kup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

264 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: