Partizan u Ligi UEFA!

Izvor: Blic, 02.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u Ligi UEFA!

Fudbaleri Partizana su pobedili Temišvar i u drugoj utakmici 1. kola Kupa UEFA, pa su ukupnim rezultatom 3:1 zasluženo stigli do Lige UEFA! Pobedonosni gol pred oko 18.000 gledalaca na stadionu crno-belih doneo je najbolji igrač utakmice Stevanović, lepim udarcem posle kontre u 70. minutu.



Otvoreno prvo poluvreme donelo je nekoliko šansi, a najbolje su viđene u prvih 15-ak minuta - po jedna na obe strane. Prvi su ozbiljno pripretili gosti u 10. minutu, kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lopta proletela pored desne stative Božovićevog gola posle prelepog voleja Stankua sa 18 metara. Ubrzo je viđeno i najveće uzbuđenje na drugom kraju terena. Dijara je dobio sjajnu loptu od Moreire, loše je primio, ali je uz dosta sreće imao priliku da šutira. Međutim, njegov pokušaj loba je završio preko gola.

Navijači Partizana su početak utakmice dočekali koreografijom na "jugu", a na to je odgovorilo oko 1.500 raspoloženih gostujućih tifoza razvijanjem "šetalice", kao i bakljadom iz koje je nekoliko "bengalki" završilo i na atletskoj stazi. Inače na ogradi ispred rumunskih navijača bio je okačen transparent "Pravda za Uroša".

U sledećem napadu Senegalac je dobio za malo previsoku loptu u šesnaestercu, pa nije uspeo da je skrene glavom u mrežu.

Do kraja poluvremena bilo je manje izglednih prilika, ali je gledan solidan fudbal u kom je najraspoloženiji bio Zoran Tošić, koji je često pravio puno problema odbrani rivala po desnom krilu. Na istoj strani "špartao" je i odlični Stevanović, na čiji oštar centaršut posle proletanja u šesnaesterac nije imao ko da stigne u 22. minutu.

Početkom drugog poluvremena gosti su bili ofanzivniji, pa je Partizan imao dosta problema zbog gužve u svom šesnaestercu tokom desetak minuta opsade Božovićevog gola. Česti centaršutevi i prekidi su bili jedina prava pretnja, ali sve do isteka sat vremena igre crno-beli nisu nikako odgovarali. Pritisak je konačno skinut brzom kontrom Bogunovića po levoj strani, koja je završena samo pokušajem da se vrati lopta za Dijaru. U 68. minutu Žuka je pokušao sa distance, Pantilimon je odbranio taj pokušaj, a onda i šut Dijare iz blizine. Težište igre je na kratko prebačeno na drugu stranu, a onda je sevnulo glavno oružje Partizana.

Rezervista Petrović je osvojio loptu, prosledio je do Žuke, a Brazilac je lepo otvorio Stevanovića na sredini terena. Desni bek Partizana je nastavio svojim prepoznatljivim sprintom i odlučio se da šutne "špicem" sa 17-18 metara. Pantilimon je uspeo da samo zakači loptu, koja je od stative završila u mreži - 1:0 u 70. minutu!

Temišvar je i dalje morao da postigne dva gola bez obzira na sve, tada zbog eventualnih produžetaka, pa je u poslednjih 20 minuta meča samo dodao gas i sve jače pritiskao. Bukur je u 79. minutu prošao po strani i naterao Božovića da teško izbaci loptu u korner. Sve je moglo da bude gotovo 30-ak sekundi kasnije, jer je ubačena lopta izbijena do Dijare, ali kontra "četiri na dva" je nepotrebno iskomplikovana i upropašćena. Rumuni su nastavili sa kockom, pa su gledane sve češće šanse pred Božovićem, kao i kontre i polukontre na drugoj strani. Poslednja velika prilika za Temišvar viđena je u 83. minutu kada je najopasniji igrač gostiju Bukur ponovo pobegao čuvaru, ali ni ovog puta nije uspeo da sa ćoška peterca savlada dobro postavljenog Božovića.

Posle nove propuštene prilike za ostajanje u igri gosti su pali, pa su crno-beli lako priveli meč kraju i uz pobedu sačekali potvrdu da su po treći put u poslednjih pet godina postali učesnici grupne faze Kupa UEFA.

Imena svojih protivnika u četiri utakmice u Ligi UEFA Partizan će saznati u utorak, a žreb će čekati najverovatnije u četvrtom šeširu.

Jokanović: Nismo bili briljantni, ali smo ostvarili cilj

Trener Partizana Slaviša Jokanović je posle utakmice reakao da je bitno da je njegova ekipa ostvarila plasman u Ligu UEFA, iako nije igrala briljantno.

"Navikli smo pubilku na dobre partije. Danas nismo igrali briljantno, ali smo bili koncentrisani i efikasni i ostvarili smo cilj koji smo zacrtali. Mislim da svi treba da budemo zadovoljni. Na početku nismo iskoristili nekoliko šansi. Posle je Temišvar opasno pretio iz prekida...Ipak, radujem se našem izdanju, večerašnji cilj smo ostvarili, a usput smo i srpskom fudbalu doneli neki bod", rekao je on.

Jokanović je priznao da je očekivao tešku utakmicu i da je tim pripremao za oštar i naporan duel sa rumunskim predstavnikom.

"Uspeli smo da dođemo do pobede. Postigli smo ono što smo nameravali. Sada je pred nama novi cilj, da pokušamo da i na proleće igramo evropske utakmice. Ovo nije naš poslednji korak", zaključio je 40-godišnji stručnjak.

Uhrin: Partizan je odličan tim koji može i dalje od grupne faze

Trener Temišvara Dušan Uhrin rekao je da ne može da bude potpuno nezadovoljan igrom svoje ekipe, jer je ona pružila trenutni maksimum.

"Nismo imali sreće da postignemo gol, koji bi možda promenio tok. Čini mi se i da nas je sudija u jednoj situaciji oštetio za penal. Ipak, pobednika dvomeča odlučila je pobeda Partizana u Temišvaru, a ne u Beogradu", rekao je šef stručnog štaba rumunskog tima.

Uhrin je, takođe, ocenio da Partizan ima velike šanse da prođe grupnu fazu takmičenja u Kupu Uefa.

"Partizan ima odličan tim. Skoro nisam video da neko igra ovako staloženo", istakao je Uhrin.

Partizan - Temišvar 1:0 (0:0) - prvi meč 2:1

Beograd - Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 18.000. Sudija: Bruno Miguel Duarte (Portugal). Strelac: Stevanović 70. Žuti kartoni: Stevanović, Žuka, Đorđević - Aleksa, Dorin, Magera.

Partizan: M. Božović, Stevanović, Đorđević, Knežević, Obradović, Žuka, Tošić, Moreira, Lazić (od 59. Petrović), Dijara (od 93. Čadikovski), Bogunović (od 77. Marinković).

Temišvar: Pantilimon, Badoi, Lukin (od 80. A. Karamjan), Brežinski, Miljazeš, Stanku (od 73. Rušić), Aleksa, Bordelji, Magera, Goga, Bukur.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jokanović: Pobedom nad Temišvarom ostvarićemo veliki cilj

Izvor: TV Avala, 01.Okt.2008, 21:37

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović izrazio je danas očekivanje da će njegova ekipa protiv Temišvara u revanšu prvog kola Kupa UEFA ostvariti pobedu i napraviti poslednji korak ka ligaškom delu tog takmičenja.

Nastavak na TV Avala...

Partizan u Ligi UEFA

Izvor: B92, 02.Okt.2008

Fudbaleri Partizana pred oko 20 hiljada gledalaca na svom stadionu pobedili su rumunski Temišvar 1:0 u revanš utakmicu prvog kola Kupa UEFA. ..Ovom pobedom Partizan se ukupnim rezultatom 3:1 plasirao u Ligu Kupa UEFA. Nakon što je u prvoj utakmici u Banatu bilo je 2:1, srpski šampion je i u Beogradu...

Nastavak na B92...

Partizan u Ligi UEFA; Ajaks - Borac, rezultat uživo

Izvor: RTS, 02.Okt.2008

Fudbaleri Partizana uspeli su da se plasiraju u Ligu KUPA UEFA. U revanš susretu prvog kola crno beli su savladali rumunski Temišvar sa 1:0 (0:0). Utakmica Ajaks - Borac je u toku. Igrači čačanskog Borca se posle beogradskih 1:4 nadaju da će, pre...

Nastavak na RTS...

Partizan u Ligi UEFA!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2008

BEOGRAD - Fudbaleri Partizana uspeli su da se plasiraju Ligu UEFA. U revanš susretu prvog kola "crno beli" su večeras na svom stadionu savladali rumunski Temišvar sa 1:0 (0:0)...U borbenoj utakmici Partizan je bio mudriji tim. Strpljivo je čekao svoju priliku, pre svega zato što su gosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Partizan bolji i u revanšu

Izvor: Večernje novosti, 02.Okt.2008

Fudbaleri Partizana plasirali su se u ligu Kupa Uefa, pošto su i na revanš utakmici prvog kola takmičenja pobedili rumunski Temišvar, u četvrtak u Beogradu sa 1:0 golom Ivana Stevanovića u 70. minutu

Nastavak na Večernje novosti...

DRHTI, EVROPO, STIŽE PARTIZAN

Izvor: Press, 03.Okt.2008, 01:37

Crno-beli golom Ivana Stevanovića savladali Temišvar 1:0 u revanš meču 1. kola Kupa UEFA i izborili plasman u ligaški deo takmičenja. .Humska ostaje na mapi Evrope još najmanje dva i po meseca! Fudbaleri Partizana sinoć su na svom terenu savladali Temišvar 1:0 (0:0) u revanš meču...

Nastavak na Press...

Kup Uefa: Rezultati revanš mečeva 1. kola

Izvor: RTS, 03.Okt.2008

Fudbaleri belgijskog Standarda iz Liježa iznenadili su engleski Everton i pobedom od 2:1 izborili plasman u ligu Kupa Uefa. Pobednički gol za Standard je u 79. minutu postigao povremeni srpski reprezentativac Milan Jovanović, koji je bio precizan sa penala dosuđenog zbog prekršaja nad njim. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.