Partizan u Ligi UEFA

Izvor: B92, 02.Okt.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u Ligi UEFA

Fudbaleri Partizana pred oko 20 hiljada gledalaca na svom stadionu pobedili su rumunski Temišvar 1:0 u revanš utakmicu prvog kola Kupa UEFA.

Ovom pobedom Partizan se ukupnim rezultatom 3:1 plasirao u Ligu Kupa UEFA. Nakon što je u prvoj utakmici u Banatu bilo je 2:1, srpski šampion je i u Beogradu bio bolji od Rumuna rezultatom1:0. Jedini gol postigao je Ivan Stavanović u 69. minutu nakon sjajnog šuta sa oko 18 metara. U meču u kome ni jedna ekipa nije dominirala, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Partizan je dočekao svoju šansu i zasluženo pobedio.

Obe ekipe igrale su otvoreno na početku utakmice i stvorile su nekoliko prilika. Nakon promašaja Stankua u desetom minutu, ni Dijara nije uspeo da iskoristi šansu kada je sa 16 metara loše lobovao golmana gostiju poslavši loptu preko prečke.

Nakon desetak minuta Partizan je ponovo zapretio Temšvaru. Posle dobrog pasa Moreire, Stevanović je po levoj strani ušao u kazneni prostor gostiju i uputio oštru loptu pred gol Pantilimona ali niko od igrača Partizana nije uspeo da je ubaci u mrežu. Ubrzo posle toga Stevanović je dobio žuti karton.

Nakon jedne polukontre Temišvara u 28. minutu, Obradović je oborio Bukura na oko 18 metara od gola. Magera je šutirao u dalji ugao golmana Božovića koji je bio siguran i lako intervenisao. Odmah u sledećem napadu Tošić je odlično kontrolisao loptu na dvadesetak metara od gola Rumuna kada ga je Aleksa zaustavio faulom zbog čega je dobio žuti karton. Međutim, fudbaleri Partizana su loše centrirali iz slobodnog udarca poslavši loptu pored gola.

U zadnjih deset minuta tempo igre je opao pa su do kraja prvog poluvremena obe ekipe uglavnom kombinovale između dva šesnaesterca i osim povremenih centaršuteva nije bilo ozbiljnijih šansi. Nakon jednog minuta produžetka sudija Bruno Paišao iz Portugala je poslao ekipe na odmor.

Prvih pet minuta drugog poluvremena nije donelo šanse da bi u 52. minutu nakon kornera koji je izveo Tošić sa desne strane, Stavanović odlično šutirao glavom ali je Pantilimon sjajno odbranio. U sledeća dva minuta Rumuni su imali dve polušanse kada su izazvali zabunu u šesnaestercu Partizana ali je odbrana na kraju ipak dobro intervenisala.

U 59. minutu trener Patizana Slaviša Jokanović vrši prvu izmenu. Umesto Đorđa Lazića ušao je mladi Radosav Petrović. Do 65. minuta nije bilo šansi sem jedne gužve u kaznenom prostoru Temišvara da bi nakon toga Žuka odlično šutirao ka golu Pantilimona koji je odbio loptu do Dijare koji je takođe pogodio golmana gostiju.

Partizan dolazi do prednosti u 69. minutu. Nakon što je Petrović presekao napad Rumuna, lopta dolazi do Ivana Stevanovića koji je vukao nekoliko metara da bi onda sa 18 metara sjajno šutirao u dalji ugao Pamtilimona koji nije uspeo da zaustavi loptu kao nekoliko minuta ranije nakon šuta Žuke.

Nakon pogotka Partizana Temišvar uspostavlja terensku inicijativu i stvara dve šanse koje ne koristi. U 77. minutu Partizan vrši još jednu izmenu, Miloša Bogunovića zamenio je Nenad Marinković. U sudijskoj nadoknadi i Lamine Dijare napušta igru, a umesto njega ušao je Makedonac Dragan Čadikovski. Ubrzo zatim sudija Paišao je označio kraj meča.

Žreb za grupe Lige Uefa obaveće se u utorak u Nionu, a Partizan će potencijalne protivnike znati nakon završetka revanš utakmica kada će biti poznat sastav šešira.

Partizan: Božović, Đorđević, Knežević, Obradović, Stevanović, Žuka, Tošić, Lazić (Petrović 59), Moreira, Bogunović (Marinković 77), Dijara (Čadikovski 90)

Temišvar: Pantilimon, Badoi, Lukin (Karamijan 81), Brezinski, Milhazes, Stanku (Rusić 71), Aleksa, Bordelji, Goga, Bukur, Magera

Sudija: Bruno Migel Duarte Paišao (Portugal)

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.