Izvor: MozzartSport.com, 26.Okt.2020, 20:11

Partizan se opet ugasio u gostima: Projektil Pantelića i iskusni vuk Đuričić presudili crno-belima (VIDEO)

Slavlje Radničkog na Čairu u derbiju 12. superligaškog kola – 1:0

Zove Crvena zvezda večitog rivala u šampionsku trku – odbija Partizan da uhvati priključak. Očekivali su Grobari da njihovi miljenici iskoriste kiks lidera protiv Javora, nadali se osvajanju tri boda na Čairu, samanjenju bodovne razlike, a na kraju mogu samo da prekriju lice u očaju zbog još jednog razočaravajućeg izdanja sastava iz Humske.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Radnički nije bio bolji, ali jeste strpljiviji. Pokazao je sposobnost da čeka šansu i jednu od retkih iskoristi. U derbiju 12. superligaškog kola presudila je bomba Dušana Pantelića u 78. minutu, za premijerno slavlje prakaljenog stratega Milana Đuričića u ulozi šefa stručnog štaba Nišlija – 1:0.

Trpeo je domaćin ogroman pritisak u drugom poluvremenu, izdržao nalete Beograđana oličene u četiri šanse, lansirao upečatljivog Nikolu Aksentijevića po desnoj strani, bivšeg beka Partizana Bibars Natho nije mogao ni pogledom da uhvati, kamoli sporim nogama, a na povratnu loptu sa više od 20 metara natrčao Pantelić i Nišlijama doneo prvu pobedu posle četiri sušna kola.

Radnički se tako uspravio baš pod dirigentskom palicom Milana Đuričića, dok je Paritzan nastavio da posrće, treću vezanu prvenstvenu utakmicu nije dobio. Štaviše, umesto da borbu na vrhu tabele učini kud i kamo zanimljivijom sam je sebi pucao u noge, pao na treće mesto, a za Zvezdom zaostaje čak devet bodova.

Nije gostima vredelo ni što je Aleksandar Stanojević promenio formaciju, zaigrao sa dva napadača. Ni što je trener tokom utakmice menjao raspored igrača na terenu. Čak ni to što je stvorio za ovu vrstu susreta dovoljno prilika. Opet nije vredelo. Gostovanja postaju noćna mora ovog tima. Izgubio je u Novom Pazaru, Novom Sadu, sad u Nišu, reemizirao u Gornjem MIlanovcu, na svim ostalim mučio. I tako cele sezone.

Proveo je Milan Đuričić 15 meseci u Humskoj, spoznao mane i vrline igrača s kojima je sarađivao u trenerskom mandatu Sava Miloševića i kao strateg Radničkog potvrdio da aktuelne provotimce gostujućeg sastava poznaje kao levi džep pantalona. Pozicioniranjem Aleksandra Kovačevića i Dušana Pantelića stavio je u kavez Bibarsa Natha, sprečio je dotok lopti Izraelcu i jednu od glavnih poluga Partizana izbacio iz ravnoteže. Učinio je to i sa drugom u liku Takume Asana zato što je Žarko Marković iskustvo iz Kairata iskoristio da lako kontorliše Japanca skrativši mu polje delovanja, pa je favorit na Čairu uglavnom bio bezopasan tokom prvog dela.

Možda i zbog toga što nije znao da iskoristi primetno dobro izdanje Aleksandra Lutovca. Dobio je bivši kapiten Rada priliku izostancima Miloša Jojića i Lazara Markovića, koristio je da prodorima po desnom boku pravi probleme domaćinu, međutim, njegova ubacivanja ili nisu stigla do napadačke linije Žan Kristof Bajbek – Takuma Asano ili je takođe raspoloženi Filip Stevanović iz dve situacije pucao pravo u Borivoja Ristića.

A sa preskormnim učinkom Bajbeka, Asana i Natha Partizan je, nažalost Grobara, opravdao status ekipe koja na gostovanjima ove sezone uglavom ne može ni makac. Uvideo je to Aleksandar Stanojević i promenio raspored igrača na terenu. Izveo je Stevanovića, na bok vratio Asana, uveo Filipa Holendera, upario debitanta sa Bajbekom i odmah su crno-beli postali primetno opasniji. Za 15-ak minuta igre u nastavku pritisnuli su odbranu Radničkog, pretili na različite načine, jedino što gol nisu postigli. Konkretnija igra ostala je bez naplate, iako je Miljković centaršutom obezbedio zicer Bajbeku sa deset metara, Obradović slabijom, desnom, nogom naterao Ristića na paradu, a Holender tukao pored stative.

Najbolju šansu na utakmici propustio je Ivan Obradović u 75. minutu. Ostavio mu je loptu Asano, levi bek opet pucao desnog nogom, lopta prohujala pored stative i to je bio vrhunac što se Partizana tiče. Odmah zatim Radnički – pre toga pripretio samo preko iskusnog Nenada Gavrića – izveo je polukontru, a Dušan Pantelić izrastao u heroja tima.

I dželata Partizana.

SUPERLIGA SRBIJE, 12. KOLO

RADNIČKI NIŠ – PARTIZAN 1:0 (0:0)

/Pantelić 78/

Niš

Stadion: Čair.

Igra se bez prisustva publike

Sudija: Miloš Milanović

Žuti karton: S. Marković, Stojković (Partizan), Gavrić (Radnički)

RADNIČKI (4-2-3-1): Ristić – Aksentijević, N. Stevanović, N. Marković, Ćirković – Kovačević, Pantelić (od 81. Petrović) – Đuričković (od 81. Momčilović), Živković (od 71. Đurić), Gavrić (od 93. Lazić) – Đuranović (od 71 Kasalica). Trener: Milan Đuričić.

PARTIZAN (4-1-3-2): Stojković – Miljković, S. Marković, Banjak, Obradović – Zdjelar - Lutovac (od 76. Šćekić), Natho (od 85. Brežančić), F. Stevanović (Holender 46) - Asano (od 76. Štulić), Bajbek (L. Pavlović od 62). Trener: Aleksandar Stanojević.

SUPERLIGA - 12. KOLO

Nedelja

Novi Pazar – Rad 2:1 (2:1)

/Nikčević 28, Sise 43 – Sise ag 40/

OFK Bačka – Inđija 1:2 (1:1)

/Zličić 42 – Nešković 33, Obradović 67/

Zlatibor – Vojvodina 0:2 (0:0)

/Drinčić 57, Andrić 77/

Proleter NS - Voždovac 1:1 (1:0)

/Leandro 5 - Stoisavljević 89/

Mačva - Napredak 1:2 (0:2)

/Pejović 58 - Mijić 12, 30pen/

Crvena zvezda - Javor 0:0

Ponedeljak

TSC - Čukarički 0:0

Metalac - Radnik 1:1 (0:1)

/Arambašić 76 - Makarić 19 penal/

Radnički - Partizan 1:0 (0:0)

/Pantelić 78/

Spartak - Mladost 1:0 (0:0)

/Marčič 52/

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.