Partizan se kockao u Zadru, ali maestralni Pejdž nije dao da crno-beli izgube!

Izvor: Sportske.net, 19.Jan.2019, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan se kockao u Zadru, ali maestralni Pejdž nije dao da crno-beli izgube!

Bez dvojice značajnih igrača u rotaciji, ekipa Partizana večeras trijumfovala na neugodnom gostovannu u Zadru.

Dramatična borba u Zadru, Partizan u većem delu meča imao prednost, onda došao u situaciju da izgubi, ali u produžetku Pejdž je presudio Zadranima. Na kraju - 97:92 posle produžetka, a u regularnom toku bilo je 82:82.

I jedni i drugi su oslabljeni ušli u večerašnji meč - Zadrani >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << mez Mageritija i bivšeg pleja Partizana Kvamija Vona, a crno-beli su nastupili bez pomoći povređenih Zagorca i Nikolića.

Prva četvrtina je protekla uglavnom u blagom vođstvu Partizana, ali uz veliki broj prekršaja i slobodnih bacanja na obe strane. U završnici prvog kvartala Zadrani su zaigrali bolje, poveli sa 23:19 i prednost održavali do sredine druge četvrtine.

Tada je večeras odlični Markus Pejdž pogodio trojku za vođstvo Partizana od 36:34, a do kraja prvog poluvremena crno-beli su svoju prednost uvećali na četiri poena razlike - 50:46.

Najbolji period igre Partizana vođen je početkom treće četvrtine, kada su crno-beli preko Lendejla, Sija i Markusa Pejdža stigli i do dvocifrene prednosti - 60:48.

Ipak, Zadrani se nisu predavali, kako je meč odmicao sve je bolje u njihovim redovima igrao crnogorski veteran Vladimir Dašić i najviše zahvaljujući njemu domaći su uspeli da u par navrata uhvate rezultatski priključak, kada su stizali na dva poena zaostatka.

Raspoloženi Markus Pejdž je svojim poenima sprečavao preokret, Amerikanac je preuzimao odgovornost u većini akcija tokom drugog poluvremena, a na ruku ekipi Partizana išao je i veoma loš procenat šuta domaćeg tima sa linije slobodnih bacanja (17/30).

U samoj završnici se umesto Pejdža istakao i Aleks Renfro, koji je sa linije penala na minut i po pre kraja doneo crno-belima pet poena prednosti (82-77).

Ali, posle tajm-auta domaćih, Litl pogađa trojku preko Renfroa za 82-80. Na ulasku u poslednji minut meča, Si ne pogađa za tri, a na drugoj strani novi poeni Litla i Zadar je stigao do izjednačenja - 82:82!

Partizan nije iskoristio ni sledeći napad, a Zadranima je ostalo 0.9 sekundi da dođu do pobede. Posle tajm-auta, Litl je došao u otvorenu poziciju za šut, pokušao je za tri poena, ali na sreću Partizana nije bio precizan, pa se ušlo u produžetak.

Dodatnih pet minuta počelo je petom trojkom Pejdža u ovom meču, ali nedugo zatim, Zadrani stižu do izjednačenja na 86:86, uz petu ličnu grešku Lendejla.

Pejdž novom trojkom ponovo vraća prednost na stranu Partizana koji se potom odbranio, a onda je Nikola Janković iznudio prekršaj, međutim oba puta je bio neprecizan, ostalo je 89-86 za Partizan na nešto manje od tri minuta pre kraja.

Posle nekoliko promašaja, ali i uhvaćenih lopti, Luka Žorić sa penala smanjuje na 89:88, a onda opet Markus Pejdž, još jedna trojka za - 92:88!

Usledio je novi tajm-aut domaćih, a na minut i po pre kraja Božić smanjuje na 92:90, posle čega smo videli još dva brzo realizovana napada, po jedan na obe strane - 94:92 u korist Partizana na ulasku u posldnji minut.

Novi problemi za Partizan dogodili su se na 47 sekundi do kraja, kada Pejdž pravi korake, na drugoj strani ne pogađaju ni Božić ni Žorić, a onda tačku stavlja Vanja Marinković - 97:92!

Markus Pejdž se na kraju zaustavio na 28 poena (3/4 za dva, 7/10 za tri), Vanja Marinković je upisao 13, a Nikola Janković 12 poena.

U ekipi Zadra 20 poena Litla, 17 je upisao Dašić, 16 Luka Žorić, a 15 poena Bašić.

Partizanu je ovo deseta pobeda u sezoni, Zadar je upisao jedanaesti poraz.

-

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Mega prekinula seriju poraza, opet je za petama Partizanu

Izvor: Sportske.net, 20.Jan.2019, 00:20

Ekipa Dejana Milojevića upisala prvi trijumf posle tri uzastopna poraza u ABA ligi...Posle duela u Zadru, gde je Partizan ranije večeras tek posle produžetka došao do pobede od 97:92, rezultatski uzbudljivo bilo je i u Sremskoj Mitrovici, u duelu Mege Bemaks i barskog Mornara...Mega je na kraju slavila...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.