Partizan šampion Evrope!

Izvor: B92, 04.Jun.2011, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan šampion Evrope!

Vaterpolisti Partizana postali su prvaci Evrope, sedmi put u istoriji, a prvi put od 1976. godine!

"Crno-beli" su u velikom finalu fantastičnom igrom razbili aktuelnog prvaka i najdominantniji tim na kontitentu u poslednjoj deceniji, Pro Reko sa 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1).

Italijani su poveli samo 1:0, "crno-beli" krajem prvog poluvremena stekli 7:4, a potom fenomenalnom igrom u odbrani dominirali u drugom poluvremenu u kojem su primili samo dva gola za konačnih 11:7.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Najefikasniji u timu Partizana bio je Miloš Korolija sa tri gola, po dva su postigli Čuk, Vujasinović i Aleksić. Strelci su bili još Pjetlović i Radović. Sa druge strane Norbert Madaraš je tri puta savaldao Sora, a Boris Zlokovć dva.

Partizan je sada uz zagrebačku Mladost ponovo najtrofejniji tim u Evropi sa sedam titula, dok je Pro Reko ostao na šest (četiri u poslednjih pet godina).

Treće mesto na Fajnal foru osvojili su upravo vaterpolisti Mladosti pošto su nakon izvođenja penala pobedili ekipu crnogorske Budve sa 14:12 (2:1, 1:4, 1:2, 4:1; 2:1, 0:1 - 4:2).

Prva četvrtina (2:1)

Prvi do vođstva stigao je Pro Reko, preko Norberta Madaraša koji je u trećem minutu iskoristio napad sa igračem više.

Već u sledećem napadu Partizan je izjednačio, takođe sa igračem više u bazenu, a odlično akciju u gol je pretvorio Miloš Korolija.

Nešto više od minut i po pre kraja četvrtine "crno-beli” stižu do prednosti golom Miloša Ćuka. I ovaj put naš šampion je imao igrača više, a Ćuk je uz pomoć golmana Tempasija zatresao mrežu.

Sjajnom odbranom predvođenom golmanom Slobodanom Sorom, Partizan je dobio prvi period.

Druga četvrtina (5:4)

Usledila je mnogo efikasnija druga četvrtina u kojoj je, tri i po minuta pre kraja Partizan prvi put stigao do dva gola prednosti, a odmah zatim i tri (7:4). Prvi su mrežu, ipak, ponovo zatresli Italijani i golom Borisa Zlokoviča iskoristili brojčanu prednost u bazenu.

Partizan je odmah uzvratio i golom Duška Pijetlovića koji je savladao Tempestija za 3:2. Pro Reko nije dozvolio "crno-belima” da se "odlepe” jer je Aleksandar Ivović brzo izjednačio i pored pokušaja Aleksića da ga blokira.

Međutim, u poslednja četiri minuta Partizan konačno kapitalizuje sjajno igru u odbrani, te predvođen Vladimirom Vujasinovićem stiže do tri gola prednosti.

Prvo Vujasinović pogađa za 4:3, a posle izjednačenja Damira Burića, kapiten asistira Dušku Pjetloviću za 5:4, a potom sam sa distance pogađa za 6:4.

Minut i po pre kraja "crno-beli” stižu i do +3 golom sjajnog Aleksića, ali fantastičnim golom, drugim na utakmici Madaraš koliko-toliko vraća "domaće” na 7:5 pred odmor.

Treća četvrtina (2:1)

I treću deonicu golom otvaraju Italijani koji se potpuno vraćaju u meč novim golom jedinog raspoloženog igrača Madaraša, ali, sjajni Miloš Ćuk uzvraća efektnim golom za 8:6.

Usledila je nova odlična igra "crno-belih" u odbrani, potom Korolija omogućava Partizanu napad sa igračem više koji u sjajan gol iz drugog napada pretvara Aleksandar Radović.

Pro Reku nije pomogao ni tajmaut jer brzo prave faul u napadu, ali srpski šampion to ne korsti, kao ni rival novu šansu sa igračem više. Nekoliko minuta je vladala velika borba u odbrani, a i pored nekoliko isključenja, pre svih "crno-belih", mreže su mirovale.

Tako je ostalo do kraja četvrtine, a 15 sekundi pre kraja Partizanu je malo nedostajalo za četiri gola prednosti pošto je pogođena i stativa. U ovom periodu Partizan je ostao bez Duška Pjetlovića zbog tri isključenja.

Četvrta četvrtina (2:1)

Neverovatna odbrana Partizana potpuno je razbila rivala. Pro Reko više od osam minuta nije postigao gol, napad Italijana je potpuno razbijen, pa je sjajni Partizan golovima Ćuka i Korolije poveo 11:6.

Koliko su igrači Pro Reka bili indisponirani pokazao je Tomaš Kašaš koji je nešto više od dva minuta pre kraja propustio šansu da bar sa peterca savlada sjajnog Sora. Pogodio je stativu. Zloković je ipak uspeo samo da ublaži poraz na 11:7.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan na vrhu Evrope

Izvor: RTS, 04.Jun.2011

Potopljen je Pro Reko. Partizan je osvojio Rim. Velika borba, granitna odbrana crno belih i osvojena je Evroliga. Naš šampion je osvojio sedmu titulu prvaka Evrope. U finalnoj utakmici fajnal fora Partizan je savladao dosadašnjeg šampiona italijanski Pro Reko sa 11:7. Šampioni se vraćaju u Beograd...

Nastavak na RTS...

EL: Partizan posle 35 godina šampion Evrope! VIDEO

Izvor: S media, 04.Jun.2011

Vaterpolisti Partizana osvojili su titulu šampiona Evrope pošto su u finalu Evrolige u Rimu pobedili Pro Reko sa 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1). ..Milanović: Rasterećeno u finale..Partizan se namerio na trofej u Rimu..Pro Reko preti Partizanu..Vaterpolisti Partizana šampioni Srbije..Crno-beli su postali...

Nastavak na S media...

Vaterpolisti Partizana prvaci Evrope!

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2011, 00:05

Vaterpolisti Partizana novi su šampioni Evrope! Crno-beli su u finalu Evrolige u Rimu pobijedili italijanski Pro Reko sa 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1) i na taj način su poslije 35 godina došli do sedmog pehara najboljeg na Starom kontinentu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Prlainović: Niko ovako ubedljivo nije osvojio titulu (VIDEO)

Izvor: Sportal.rs, 05.Jun.2011

Vaterpolisti Partizana novi su prvaci Evrope. Pred crno-belima sa Banjice pao je moćni Pro Reko, a jedan od tvoraca velikog trijumfa je bio i Andrija Prlainović- Ovo je san, san je postao java.

Nastavak na Sportal.rs...

Vaterpolisti Partizana šampioni Evrope!

Izvor: TvojPortal.com, 05.Jun.2011

Rim - Izvor: Vestionline Vaterpolisti Partizana osvojili su titulu prvaka Evrope pošto su večeras u finalu prosto demolirali Pro Reko u finalu rezultatom 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1)!. . . Klubu sa Banjice ovo je sedma šampionska titula na Starom kontinentu, a prva nakon 35 godina čekanja!. Nošeni...

Nastavak na TvojPortal.com...

Partizan šampion Evrope!

Izvor: Večernje novosti, 05.Jun.2011

Vaterpolisti crno-belih u finalu Evrolige u Rimu deklasirali Pro Reko 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1) i sedmi put u istoriji postali najbolji klub u Evropi

Nastavak na Večernje novosti...

Partizan šampion Evrope u vaterpolu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Jun.2011

Vaterpolisti Partizana osvojili su u subotu uveče titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu završnog turnira Evrolige u Rimu savladali italijanski Pro Reko sa 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1). Crno-belima je to sedma titula prvaka Evrope, koliko ima i zagrebačka Mladost. U utakmici za treće mesto na...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.