PARTIZAN ŠAMPION EVROPE 7. PUT !!!

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Jun.2011, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PARTIZAN ŠAMPION EVROPE 7. PUT !!!

Partizan – Pro Reko 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1)
Rim – bazen „Foro Italiko”. Gledalaca: 3.000. Sudije: Tulga (Turska) i Borel (Španija). Igrač više: Partizan 7 (7), Pro Reko 12 (5). Peterci: Pro Reko 1 (0).
PARTIZAN: Soro, Hadžiteodoru, Rađen, Korolija 3, Aleksić 2, Pijetlović 2, Prlainović, Radović, Mandić, Mitrović, Vujasinović 2, Ćuk 2, Živojinović.
PRO REKO: Tempesti, Burić 1, Madaraš 3, Roka, Kašaš, Felugo, Filipović, Filjlol, Benedek, Zloković 2, Ivović 1, Molina, Nikić.
Partizanu nema ravnog u Evropi – epilog je rimskog fajnal–fora Evrolige koji je okončan trijufmom crno–belih.
„Večni grad” kao da postaje srećna odrednica za novu generaciju najboljih srpskih vaterpolista, koji su sa reprezentacijom pre dve godine na istom mestu osvojili zaltnu medalju na šampionatu sveta.
Većina srpskih reprezentativaca je sa kapicom Partizana na glavi podigla pehar namenjen najboljem timu u Evropi. Partizan se sedmi put u istoriji popeo na „krov Evrope”, a ova titula najduže je čekana – punih 35 godina.
Fantastičnom igrom u finalu protiv branioca trofeja i najskupljeg tima Evrope, Pro Reka, izabranici trenera Igora Milanovića uradili su ono što su mnogi mislili da je nemoguće i po ko zna koji put pokazali da nije sve u novcu.
Bila je to apsolutna dominacija, u svakom segmentu igre, gotovo neverovatno zvuči podatak da su crno–beli imali maksimalnu realizaciju igrača više (sedam od sedam), a odbrana je takođe, kao i uvek bila briljantna.
Svi igrači Partizana bili su fenomenalni, ali ipak, trojica zaslužuju posebno da se istaknu – najiskusniji kapiten Vladimir Vujasinović i dvojica „klinaca” – Miloš Ćuk i Miloš Korolija.
Partizan je od prvog trenutka pokazao da je bolji rival, momci u belim kapicama su očigledno više i želeli pobedu, sve vreme su bili u vođstvu, a sve što je Pro Reko uspeo bio je prilazak na gol minusa (7:6), početkom treće četvrtine.
To kao da je bio znak za odlučujuću seriju crno–belih,usledila su četiri uzastopna pogotka u mreži Italijana i slavlje je moglo da počne.
Partizan je sada, uz zagrebačku Mladost najtrofejniji klub u Evropi, dok je Pro Reko ostao na šest titula. 

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.