Partizan - Sa kojim sastavom u Evroligu, ako poziv stigne?

Izvor: Sportske.net, 16.Apr.2019, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan - Sa kojim sastavom u Evroligu, ako poziv stigne?

Koji od igrača iz aktuelnog sastava imaju evroligaški kvalitet?

Kako se bliži leto i kraj tekuće sezone, sve glasnije se spekuliše i o mogućnosti da se Partizan ipak vrati u evropsku elitu, bez obzira što je u ABA ligi zaustavljen već u polufinalu plej-ofa.

Maštu navijačima Partizana nedavno je, odmah posle eliminacije od Crvene zvezde, raspalio prvi čovek kluba Ostoja Mijailović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << najavljujući borbu za dobijanje specijalne pozivnice za Evroligu, pogotovo ako Valensija osvoji Evrokup, što se sinoć i dogodilo.

Znate već, Španija neće moći da ima više od četiri predstavnika, Valensija bi bila njihov peti tim, pa će jedno mesto u Evroligi ostati upražnjeno i svi se nadamo da će ga popuniti drugi tim iz ABA lige, pored šampiona.

Da Partizanove najave nisu samo prazne priče, juče je potvrdio i menadžer Miško Ražnatović, koji je takođe najavio borbu za specijalnu pozivnicu.

Hajde sada da pretpostavimo da će se to zaista dogoditi i da će Partizan dobiti ovaj poziv iz Evrolige. Onda će se postaviti pitanje kako formirati konkurentan tim za evropsku elitu i koje od igrača iz sadašnje ekipe treba zadržati.

Nedavno smo na ovim stranicama objavili statistički učinak Partizanovih igrača tokom čitave sezone ABA lige i nema dileme da je Australijanac Džok Lendejl ostvario najbolji učinak, da je tokom čitave sezone imao konstantno dobru formu, bio čovek odluke u dramatičnim završnicama, sve do poslednje utakmice u polufinalu plej-ofa, kada je potpuno podbacio.

Osim njega, i iskusni plejmejker Aleks Renfro se pokazao kao pravi izbor crno-belih, njegovo iskustvo je i ove sezone mnogo značilo crno-belima i verujemo da bi tako moglo da bude i u Evroligi. Ali, pod uslovom da na kraju sezone dođe do njegovog dogovora sa upravom.

Ali, to se ne može reći za Markusa Pejdža, koji je imao suviše oscilacija tokom sezone i na koga se crno-beli ne mogu sa sigurnošću osloniti, pogotovo u Evroligi.

Od onih za koje bi još moglo da se kaže da u sadašnjem timu Partizana imaju evroligaški potencijal, treba izdvojiti Vanju Marinkovića, Radeta Zagorca, jer i jedan i drugi mogu i moraju u kontinuitetu bolje nego što su pokazali ove sezone, pod uslovom da ih povrede zaobiđu, sa čime je Zagorac imao mnogo problema ove serzone.

Naravno, o kapitenu Novici Veličkoviću ne treba trošiti reči, samo ako ga zdravlje posluži, bez obzira na godine, uvereni smo da bi predvodio crno-bele i na povratku u Evroligu.

Uz sve pomenute, Partizan ne bi smeo da se odrekne talentovanog Marka Pecarskog, za koga bi Evroliga bila najbiolja škola za košarkaško sazrevanje i definitivnu potvrdu potencijala o kojem se već nekoliko godina govori u superlativima i koji je pokazao u juniorskoj konkurenciji.

Kod svih ostalih postoji veliki znak pitanja, da li bi na njih Partizan mogao ozbiljno da računa u Evroligi. Možda Ali Nikolić, možda Jaramaz, ako ne bude nekih boljih rešenja... Što se tiče Bandže Sija, za očekivati je njegov odlazak posle već druge sezone u crno-belom dresu.

Crno-belima će, bez obzira da li će sledeće sezone igrati u Evroligi, ili će se za plasman boriti kroz ABA ligu, na leto biti neophodna pojačanja na šuterskim pozicijama, kao i na centarskim, gde će Partizan morati značajnije da unapredi svoj kvalitet.

Ako za to bude finansijskih mogućnosti...
Pogledaj vesti o: Evroliga,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.