Parni valjak se zahuktao, u Areni pao Tofaš

Izvor: RTS, 08.Okt.2019, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Parni valjak" se zahuktao, u Areni pao Tofaš

Partizan – Tofaš 93:80. Košarkaši Partizana zabeležili su i drugu pobedu u Grupi B Evrokupa, pošto su u Štark areni savladali ekipu Tofaša. Rade Zagorac briljantan, Novica Veličković glavna pokretačka snaga. Gosti bili ubedljivi u prvih 20 minuta, crno-beli u nastavku stigli do preokreta. Naredni meč košarkaši Partizana igraju 15. oktobra protiv Ritasa u Vilnjusu.
Dva lica crno-belih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << videli smo u pobedi nad Tofašem (93:80), srećom presudilo je ono svetlije u drugom poluvremenu utakmice.

Kao da je prvi meč pred domaćim navijačima u sezoni vezao ruke izabranicima Andree Trinkijerija, koji su u prvom poluvremenu delovali izuzetno nervozno, naročito kada je igra u odbrani u pitanju.
Gosti su pametno koristili propuste u odbrani Partizana i stigli do 14 poena prednosti.
Ipak, crno-beli su već u drugoj četvrtini počeli da se bude, pa su do poluvremena uspeli da smanje prednost protivnika na 49:45.

U drugom poluvremenu kao da je na teren Štark arene istrčala druga ekipa. Zagorac je briljirao, Novica Veličković bio prava pokretačka snaga, dok su odlilne partije pružili i Kori Volden i Nemanja Gordić.
Zakucavanjem Novice Veličkovića Partizan je na pet minuta pre kraja pobegao na plus devet, a do kraja su crno-beli uspeli da zabeleže ubedljivu pobedu.

Rade Zagorac bio je najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 26 poena, Veličković je uz 15 poena dodao sedam skokova i četiri asistencije, dok su po 12 postigli Volden (sedam asistencija) i Gordić.
U ekipi Tofaša Devin Vilijams je postigao 18, a Filip i Vajt po 16.
Treba reći da u timu crno-belih nije bilo jednog od najboljih igrača Rašona Tomasa.
Partizan je prvi na tabeli Grupe B sa dve pobede, Tofaš ima polovičan skor, dok se utakmice Lokomotiva – Venecija i Limož – Ritas igraju u sredu.
Narednu utakmicu u Evrokupu Partizan igra 15. oktobra protiv Ritasa u Vilnjusu.
Ovako je protekao meč:
21.54 – Kraj meča, na kraju ubedljiva pobeda Partizana – 93:80.
21.38 – Zakucavanjem Novice Veličkovića Parizan beži na plus devet – 83:74.
21.35 – Pogotkom Mozlija Partizan dolazi do najubedljivije prednosti na meču – 76:70, tajm-aut za Enea.
Zagorac igra fantastičan meč, već je postigao 23 poena (trojke 4/6), pa crno-beli konačno imaju osetniju prednost. Odlična odbrana Partizana u drugom poluvremenu, potpomognuta navijanjem sa tribina Štark arene.
21.24 – Posle tri odigrane četvrtine rezultat je nerešen 66:66.
Zagorc i Gordić doneli su izjednačenje Partizanu, čak i vođstvo, ali crno-beli ne uspevaju da dođu do osetnije prednosti. Zagorac je postigao 15, Gordić 12 poena, Veličković i Volden po devet.
Na drugoj strani Vilijams je dominantan pod košem sa 17 poena, Filip je postigao 14, Vajt 13.
Statistika dva tima prilično je izjednačena, o čemu najbolje svedoči i rezultat.
21.12 – Dalekometna paljba Partizana u trećoj četvrtini, rezultat je 56:56.
21.04 – Nastavljen je meč u Štark areni.
21.00 – "Ubili su nas. Osetila se tenzija zbog prve utakmice na domaćem terenu", rekao je na poluvremenu trener Partizana Andrea Trinkijeri.
20.47 – Poluvreme, Partizan – Tofaš 45:49.
Odlična igra crno-belih, pre svega Radeta Zagorca, u finišu prvog poluvremena i Partizan ima samo četiri poena zaostatka.
Zagorac je postigao 12 poena, Veličković devet, po šest Gordić i Volden. Na drugoj strani Vilijams je postigao 13, Filip 12, Vajt 11 poena.
Mnogo bolja odbrana crno-belih u drugoj četvrtini, a Partizan je postigao čak 30 poena. Čak 15 asistencija zabeležila je ekipa Tofaša, beogradski tim 10.
20.35 – Sredina igre u drugoj četvrtini, Tofaš čuva dvocifrenu prednost – 39:29.
Kapiten Veličković i Nemanja Gordić pokušavaju da podignu crno-bele, turska ekipa, za sada, uvek ima spreman odgovor.
20.23 – Posle prve četvrtine ekipa Tofaša vodi 27:15.
Devin Vilijams pravi velike probleme crno-belima pod košem (osam poena), dok su Vajt, Filip i Lodžeski postigli po pet. U ekipi Partizana po tri poena postigli su Volden, Jaramaz i kapiten Veličković.
Timski igra Tofeš, igrači turske ekipe zabeležili su već devet asistencija, dok crno-beli imaju više izgubljenih lopti.
20.12 – Brza serija Tofaša od 7:0, prvi tajm-aut na meču traži Andrea Trinkijeri.
20.09 – Nešto bolji početak gostiju, koji posle pet minuta igre vode 12:9.
Trojke u timu Partizana postigli su Jaramaz i Volden, dok su istom merom na drugoj strani uzvratili Vajt i Filip.
20.01 – Počeo je meč u Štark areni. U timu Partizana nema Rašona Tomasa, dok Tofaš igra bez Samija Mehije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan – Tofaš (UŽIVO) – MaxBet Sport

Izvor: 011vodič.com, 08.Okt.2019

Stigao je i taj trenutak. Košarkaši Partizana debituju u novoj sezoni pred svojim navijačima. U beogradskoj Areni, izabranici Andree Trinkijerija dočekuju Tofaš u drugom kolu Evrokupa.. Crno-beli su odlično počeli sezonu. Prvo su nadigrali Veneciju u Italiji, a potom u ABA ligi su bili bolji...

Nastavak na 011vodič.com...

Nezaustavljivi Partizan, proključala ''Arena''!

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2019

Loše prvo i odlično drugo poluvreme za novi trijumf ekipe Partizana...Košarkaši Partizana nastavljaju sa pobedama na početku nove sezone...U prvoj utakmici pred svojim navijačima u ''Štark Areni'', njih oko 10.000, Partizan je večeras savladao ekipu turskog Tofaša sa 93:80...Bio je to meč drugog...

Nastavak na Sportske.net...

Železničar upisao i treću pobedu zaredom

Izvor: JužneVesti.com, 09.Okt.2019, 10:03

Rezultatom 32:26 (14:11), predvođeni najboljim strelcem ARKUS lige Đorđem Spasićem sa 11 pogodaka, rukometaši niškog Železničara savladali su Šamot iz Aranđelovca u poslednjem meču 4. kola elitnog ranga. Nišlije su sa 3 pobede i porazom na četvrtoj poziciji...Treći trijumf zaredom Nišlije...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.