Nezaustavljivi Partizan, proključala Arena!

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2019, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaustavljivi Partizan, proključala ''Arena''!

Loše prvo i odlično drugo poluvreme za novi trijumf ekipe Partizana.

Košarkaši Partizana nastavljaju sa pobedama na početku nove sezone.

U prvoj utakmici pred svojim navijačima u ''Štark Areni'', njih oko 10.000, Partizan je večeras savladao ekipu turskog Tofaša sa 93:80.

Bio je to meč drugog kola Evrokupa i druga pobeda crno-belih, posle startnog trijumfa u Veneciji (66:63).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << />
Bez povređenog Rašona Tomasa u ekipi, Partizan je loše započeo večerašnji meč.

Tofaš je od samog starta stekao rezultatsku prednost, koju je polako uvećavao, što je davalo sve veću sigurnost u igri njihovim najboljim igračima, pre svih sjajnom Devinu Vilijamsu.

Krajem prvog kvartala Tofaš je svoju prednost učinio dvocifrenom (27:15), početkom drugog poveo je sa 29:15 i tek tada crno-beli počinju da se bude, zahvaljujući kapitenu Novici Veličkoviću koji je pogodio dve trojke.

Partizan je smanjio na 31:24, ali ponovo je usledio ''prazan hod'' crno-belih, pa je na ulasku u završnicu druge četvrtine Tofaš poveo sa 47:36.

Mnogo problema imao je u odbrani Partizan, dozvoljavao previše otvorenih šuteva rivalu, ali je ta slika počela ekspresno da se menja u samom finišu poluvremena. Gosti su počeli da greše, na drugoj strani se raspucao Rade Zagorac i za tili čas je vođstvo Tofaša smanjeno na 49:45.

Treća četvrtina počela je trojkom Lodžeskija za 52:45 u korist Tofaša, ali njegova trojka nije dodatno uzdrmala crno-bele.

Naprotiv, tada počinje furiozna serija crno-belih od 11:0, tri uzastopne trojke su, jedan za drugim, postigli Volden, Zagorac i Jaramaz, potom još dva poena Jaramaza za vođstvo Partizana od 56:52 i mnogo bolju atmosferu u dvorani.

Pokušavali su gosti da uzvrate, u poslednji kvartal se ušlo nerešenim rezultatom 66:66, ali u poslednjih deset minuta Partizan je bio dominantan.

Zagorac je bio sve efikasniji, uz Veličkovića, Jaramaza, Mozlija... i Partizanova prednost je postala dvocifrena, za miran finiš meča.

Raspoloženi Rade Zagorac se na kraju zaustavio na 26 poena i 5 skokova, Veličković je upisao 15 i sedam skokova, dvocireni su bili i Voldeni Gordić sa po 12 poena.

Kod gostiju Vilijams 18 poena, Vajt i Tarik Filip po 16.

U sledećem kolu Partizan gostuje u Viljnusu, gde će se 15.oktobra sastati sa ekipom Ritasa.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovaj Partizan ima herca: Radetove čarolije uništile Tofaš

Izvor: MozzartSport.com, 08.Okt.2019

Partizan može bolje, ali Partizan ne gubi. Opet je poput "dizelaša" krenuo malo sporije, ušao u minus od 12 poena, nije bilo Rašona Tomasa, atmosfera u Areni je takođe malo uticala na sve, ali opet je Partizan meč završio sa uzdignutim rukama! Ovaj Partizan ima herca i to ga je odvelo do pobede...

Nastavak na MozzartSport.com...

''Kad se valjak zagreje...'' - Crno-bela mašina je upaljena, a ako dođe i taj šuter... (TVITOVI) (foto)

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2019

Naglo se popravilo raspoloženje među pristalicama Partizana posle sjajnog drugog poluvremena crno-belih protiv Tofaša...Prvo poluvreme je bilo ispod očekivanja, pre svega kada je u pitanju igra u odbrani, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto - Partizan je pred svojim navijačima u ''Štark...

Nastavak na Sportske.net...

''Grobari'' mesecima prizivaju njegov povratak u Humsku, večeras je bio među njima u ''Areni''! (foto)

Izvor: Sportske.net, 08.Okt.2019

Treba li izvoditi i neke zaključke posle večerašnjeg susreta?..Nekadašnji vezista Partizana Miloš Jojić je tokom leta bio želja mnogih pristalica crno-belih, koji su se nadali njegovom povratku u Humsku...To se, ipak, nije dogodilo, ali ove jeseni Jojić ne igra u ekipi turskog bašakšehira čiji...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.