Izvor: MozzartSport.com, 03.Dec.2020, 23:55

Paragvajski Superklasiko: Sero u nestvarnoj seriji, može li Santa Kruz da im pokvari planove?

Oba tima su u dobroj formi, bod ih deli na tabeli, a samo pobeda kroz istoriju

U jeku najvećih evropskih i južnoameričkih takmičenja, u nedelji u kojoj se igraju Liga šampiona, Liga Evrope, Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikana na programu je i veliki paragvajski derbi između Sero Portenja i Klub Olimpije (23.30).

Dva najuspešnija paragvajska kluba sastaće se u meču zaostalog šestog kola Klausure, na nacionalnom stadionu Defensores del Čako u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Asunsionu. Ovaj stadion pre svega koristi reprezentacija Paragvaja kada igra mečeve kod kuće u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i za susrete prijateljskog karaktera, ali često i najbolji timovi tamošnjeg šampionata koriste jedan od najvećih i najboljih fudbalskih objekata u državi, ovoga puta će pre pet godina renovirani stadion ugostiti najljuće rivale.

Borba u Superklasiku je jasno mnogo više od borbe za tri boda i nema sumnje da će se to osetiti na terenu. Sero je na prethodnih 307 međusobnih duela ostvario 107 pobeda, Olimpija ima jednu manje, što daje i posebnu težinu predstojećem derbiju. Poslednji put su se dva velika rivala na Defensores del Čako stadionu sastala 20. aprila prošle godine, Olimpija je kao gost slavila sa 3:1, ali Sero ulazi u boljoj formi u ovaj meč, bez poraza u poslednja dva međusobna duela.

Ekipa Fransiska Ćikija Arsea je vezala čak 22 meča bez poraza, osvojili su Aperturu sa pet bodova više od Olimpije, koja je promenila trenera i nije izgubila na poslednjih pet susreta, na dva poslednja ostali su neporaženi sa novim trenerom Nestorom Gorositom. Sero u meč ulazi sa prvog mesta na tabeli Klausure i sa bodom više od velikog rivala.

Ćiki Arse neće moći da računa na Huana Patinja zbog povrede, kojeg će u prvoj postavi zameniti Markos Kaseres, dok će umesto suspendovanog Federika Kariza šansu dobiti Oskar Ruiz. Sa druge strane, Antolin Alkaraz se vratio u tim nakon problema sa Ahilovom tetivom, Alan Benitez ostaje na desnom boku u odbrani, a Gorosito neće moći da računa na Derlisa Gonzalesa, Uga Fernandesa i Isidra Pita, koji su povređeni, kao i suspendovanog Ivana Toresa.

Jasno, ekipa Klub Olimpije se uzda u svoju prvu zvezdu i najboljeg strelca Rokea Santa Kruza, koji je sa 10 golova bio drugi najbolji strelac Aperture, a trenutno je vodeći strelac u paragvajskoj Klausuri sa sedam golova. Ovaj 39-godišnji napadač se u klub u kojem je i počeo karijeru vratio 2016. godine, bivši as minhenskog Bajerna i Mančester sitija je od povratka zabeležio 140 nastupa za klub iz paragvajske prestonice, postigao je 61 pogodak.

Dakle, jasno je da je Sero Portenjo favorit, ali nikako ne treba otpisati Olimpiju sa novim trenerom Gorositom i nezaustavljivim Santa Kruzom.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.