Pao je Makabi, može i Real!

Izvor: Mondo, 26.Nov.2015, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao je Makabi, može i Real!

Dejan Radonjić nada se sličnom ishodu okršaja sa aktuelnim prvakom Evrope, kao prošle sezone u Areni. "Igramo protiv najboljih kad su u najtežoj poziciji", primetio je Zvezdin šef struke.

Petak od 20 časova, hala Pionir: Crvena zvezda Telekom - Real Madrid!

Možda i najveća utakmica ove jeseni igraće se u manjoj od dve dvorane koje koriste crveno-beli, što može da bude i povoljna okolnost.

"Očekuje nas spektakl, u Pionir dolazi prvak Evrope. I prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << godine smo imali prvaka Evrope na našem terenu i nadam se opet sličnoj situaciji", podsetio je Dejan Radonjić na meč Top 16 faze protiv Makabija (89:76), početkom marta.

Zvezda i Real ulaze u meč izjednačeni na tabeli, u trouglu sa Bajernom (skor 2-4), dok je Strazbur (3-3) na trećoj poziciji.

Realno je da se među te četiri ekipe traže poslednja dva učesnika Top 16 iz A grupe, pošto su Fenerbahče (5-1) i Himki (4-2) "jednom nogom" već unutra.

"Prostom analizom dolazimo do činjenice, da osim sveprisutne problematike, nismo imali nimalo sreće tokom dosadašnjeg dela Evrolige. Prvak Evrope dolazi u Beograd u trenutku kada maltene ima maksimalni imperativ dobijanja utakmice, jer je u borbi za plasman u Top 16 bilo nerealnih rezultata. To nas je dovelo u situaciju da igramo protiv najboljih u trenutku kada su u najtežoj poziciji".

"Real odavno nije bio pod takvim pritiskom. Niko nije očekivao da oni budu među timovima koji se grčevito bore za plasman u Top 16. Međutim, mi smo i pred Bajern i pred Strazbur bili u poziciji autsajdera, pa smo uspeli da budemo dobri, da slavimo ili da budemo na korak od slavlja".

O "kraljevićima" je rekao da su "na svim pozicijama izuzetno jaki, iskusni" (Rodrigez, Ljulj, Fernandez, Rejes, Ajon, Kerol...)

"Znamo da protiv Reala moramo da idemo iznad realnog. Uzdamo se u još jedno pokazivanje veličine Pionira. Da uz podršku navijača odigramo bolje nego što u ovom trenutku realno možemo, da bismo bili konkurentni ekipi koja u svojim redovima ima nemali broj igrača, koji su ove godine osvojili sve što su mogli".

Zdravstveno stanje u timu je bolje nego što je bilo - "što nije teško, jer je bilo izuzetno loše".

"Još čekamo neke igrače da se priključe. Raduje da oporavak Dangubića ide bolje nego što smo očekivali, možemo ga uskoro očekivati na zagrevanju protiv nekog. Vilijams radi, Lazić će sigurno biti spremniji. Što se tiče ostalih, nadam se da će biti zdravi... Moramo da vodimo računa o svemu, jer se toliko toga izdešavalo da postoji svakodnevno opterećenje po tom pitanju".

Koliku prednost donosi igranje u Pioniru?

"Sigurno očekujemo da to bude još jedna izuzetna predstava iz Beograda prema Evropi i svetu i trudićemo se da na terenu doprinesemo svemu tome. Pokušaćemo da u takvom ambijentu budemo dobri, mada je i Arena mesto gde se dešavalo dosta toga dobrog. Bilo je fantastičnih momenata", rekao je Radonjić i dodao.

"Moram da kažem da ove godine još nismo kod kuće onakvi kakvi bi trebalo da budemo. Još se 'pronalazimo' i verujem da ćemo biti puno jasniji i konkretniji kad se kompletiramo".

Da li postoji vera u trijumf?

"Verovali smo i protiv Bajerna, pa se desilo to što se desilo, nakon što smo ispraćeni u ambijentu negativne koš razlike. Verujemo i znamo da možemo da pobedimo, iako smo apsolutno svesni razlike u kvalitetu. Nadu niko ne može da nam uzme. Ako nas savladaju i budu bolji, čestitaćemo sportski, ali pre meča sigurno nećemo razmišljati drugačije".

Usledila su pitanja o "aktuelnom trenutku" nekoliko igrača...

Markus Vilijams?

"Fizički je iz dana u dan sve bolji, ali će definitivno biti hendikep pola godine bez utakmica i odmah ulazak u jake mečeve... Ali, šta je tu je. Ne treba odmah očekivati spektakl, treba imati razumevanja. I sa njim i kad se vrate Dangubić i Mitrović".

Gal Mekel?

"U izlasku je iz povrede, a sve ostalo je u procesu nekakvih dogovora, šta će i kako da se razvija situacija kad je on u pitanju".

Čarls Dženkins?

"Pod ugovorom je u Armaniju i tamo ostaje".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.