RADNJIĆ ŽELI REPRIZU MAKABIJA Uz pun Pionir da iznenadimo i Real

Izvor: Blic, 26.Nov.2015, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADNJIĆ ŽELI REPRIZU MAKABIJA Uz pun Pionir da iznenadimo i Real

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić nada se da uz pomoć punog Pionira i partije iznad realnih mogućnosti cveno-beli mogu da sruše Real (petak 20 časova), u sedmom kolu Evrolige.

"Moramo da odigramo iznad realnog protiv Reala. Uzdamo se u još jedno pokazivanje veličine Pionira i da uz podršku naših navijača odigramo bolje nego što realno možemo da bismo bili konkurentni igračima koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su osvojili sve što su mogli. Svakako da nas očekuje spektakl jer nam dolazi prvak Evrope. I prošle sezone smo ugostili šampiona Evrope (pobedili Makabi) i nadam se sličnoj situaciji. Ako se dobro sećam i pred Bajern i pred Starzbur bili smo autsajderi pa smo jednom slavili i bili na korak od još jedne pobede", rekao je Radonjić.

Trener crveno-belih je istakao da nisu imali sreće tokom dosadašnjeg dela sezone u Evroligi.

"Real nam dolazi sa maksimalnim imperativom pobede jer se bori za Top 16. Nerealni rezultati prvaka Evrope doveli su do toga da igramo protiv najboljih u za njih najtežoj poziciji. Odavno kraljevski klub nije bio pod takvim pritiskom. To svakako niko nije očekivao jer su Real i još neke ekipe bili viđeni da se kroz grupu spremaju za završne borbe u Evroligi", dodao je Radonjić.

Trener srpskog i regionalnog prvaka poručio je da je zdravstveno stanje ekipe bolje nego što je bilo.

"To i nije tako teško s obzirom na to kako je bilo. Lazić je dobro radio u sredu i biće spremniji nego za prošli meč, raduje i brži oporavak Dangubića nego što se očekivalo. Za desetak dana bi već možda mogao da bude u konkurenciji. Markus Vilijams trenira normalno sa ekipom, fizički je sve spremniji iako je pauza od pola godine bez utakmica veliki hendikep. Odmah ga čekaju jake utakmice i ne treba očekivati spektakl jer se očekuje da čim istrči na parket prikaže ne znam šta, ali biće mu potrebno vreme", rekao je Radonjić.

On je pričao i o razlici između mečeva u Pioniru i Areni.

"Dobro znamo kakav je ambijent u Pioniru. Očekujemo da izuzetna slika bude poslata u svet, a mi ćemo se na terenu truditi da svemu tome damo doprinos. I u Areni je bilo mnogo toga dobrog, a pred našim navijačima mogućnost kvalitenog izdanja je još veća. Znamo kvalitet Reala, idemo da odigramo hrabro svih 40 minuta. Oni gotovo da igraju meč za prolaz u Top 16, što dovoljno govori o ozbiljnosti kako dolaze. Imaju iskusnog Rejesa ispod koša, sjajne bekove, to sve govori o njihovoj snazi."

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

RADONJIĆ ŽELI REPRIZU MAKABIJA Uz pun Pionir da iznenadimo i Real

Izvor: Blic, 26.Nov.2015

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić nada se da uz pomoć punog Pionira i partije iznad realnih mogućnosti cveno-beli mogu da sruše Real (petak 20 časova), u sedmom kolu Evrolige..."Moramo da odigramo iznad realnog protiv Reala. Uzdamo se u još jedno pokazivanje veličine Pionira i da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.