Izvor: MozzartSport.com, 22.Avg.2021, 23:36

Pao dogovor, Šaćiri je Lionov: Liverpulu 11.000.000 evra

Iskusni švajcarski reprezentativac karijeru nastavlja u Francuskoj

Kako je potvrđeno od strane Liona, francuski klub je postigao dogovor sa Liverpulom oko angažovanja 29-godišnje reprezentativca Švajcarske Džerdana Šaćirija. Klubu sa Enfilda će na ime obeštećenja pripasti 11.000.000 evra.

Švajcarski internacionalac je u klub iz grada Bitlsa stigao pre tri godine iz Stouk Sitija. Plaćen je tad oko 15.000.000 evra, ali uprava Redsa može da bude zadovoljna >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << što je pri njegovom odlasku vratila veći deo novca. Posebno jer mu je ugovor sa klubom isticao narednog leta.

Lion traga za pojačanjima, očajno je počeo sezonu - dva boda posle tri kola. Sa Liverpulom pregovara već neko vreme, nudio je daleko manje novca u početku, dok su i Redsi tražili 13.000.000 evra. Na kraju su se našli na sredini.

Kako navode na sajtu Liona, ostaje da Šaćiri odradi lekarske preglede, te i da zvanično potpiše ugovor.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Iskusni ofanzivni vezista ima 96 nastupa u reprezentaciji Švajcarske iza sebe, učestvovao je na tri Svetska prvenstva i dva Evropska, a na minulom je u osmini finala eliminisao Francusku. Na klupskom nivou odigrao je preko 400 utakmica u Švajcarskoj, Nemačkoj, Italiji i Engleskoj, ali je minule sezone pao u drugi plan kod Jirgena Klopa. Ovog leta je postalo jasno da za njega više nema mesta na Enfildu.

Šaćiri je četvrto pojačanje Pitera Bosa ovog leta, posle Emersona Palmijerija iz Čelsija (pozajmica, 500.000 evra), kao i Enrikea i Damijena Da Silve (slobodni igrači). Klub ima velikih finansijskih problema, a dosad je od transfera prihodovao 31.500.000 evra - otišli su Joakim Andersen (Kristal Palas), Žan Lukas (Monako) i Melvin Bard (Nica), dok je kao slobodan igrač klub napustio Memfis Depaj (Barselona).

Što se tiče Liverpula, Šaćiri je šesti igrač koji je napustio klub ovog leta. U kasu se slilo 32.500.000 evra, a pre Švajcarca klub su napustili Hari Vilson (Fulam), Taivo Avoniđi (Union Berlin), Marko Grujić (Herta), Ben Dejvis (Šefild, pozajmica) i Žoržinjo Vajnaldum (PSŽ, slobodan igrač). Angažovano je samo jedno pojačanje - Ibrahima Konate iz Lajpciga za 40.000.000 evra.

L’Olympique Lyonnais est heureux d’avoir enfin trouvé un accord de principe avec Liverpool dans le cadre du recrutement du milieu de terrain international Suisse, Xherdan Shaqiri, qui s’était distingué face à la France lors du 1/8eme de finale de l’Euro.https://t.co/l8SqPPpAgs

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.