Pao dogovor, Kolarov može da odahne, Siti doveo drugog najskupljeg defanzivca u istoriji!

Izvor: Sportske.net, 22.Jul.2017, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao dogovor, Kolarov može da odahne, Siti doveo drugog najskupljeg defanzivca u istoriji!

Kada se Čelsi umešao, Pep povećao ponudu kako bi sprečio iznenađenje. Igrač stiže u ponedeljak u Englesku, a Kolarov će imati odrešene ruke za željeni povratak na Apenine.

Transfer je konačno dogovoren, Benjamin Mendi je novi igrač Sitija. Tačnije, to će postati kada prođe prekosutra lekarske preglede, klubovi su dogovorili sumu, pa će i naš Kolarov moći da se preseli u Romu.

Naime, u četvrtak je ponuda Sitija od 50 miliona bila odbijena, "Kneževi" >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << su tražili da transfer bude veći od onoga što su Englezi platili za Kajla Vokera.

Novi dogovor je urodio plodom, Sitiju se žurilo jer je u igru ušao i Čelsi i podigao cenu, na kraju 57 miliona evra će se sliti u kasu Monaka, zvanično, Mendi postaje drugi najplaćeniji defanzivac u istoriji iza Davida Luiza.

Ovaj levi bek je odigrao samo sezonu za "Kneževe" do dolasku iz Marseja, bio fantastičan u Ligi šampiona i doneo i veliki profit klubu koji ga je platio samo 15 miliona evra.

Sada će uzeti četiri puta više, a rasplet je uz mnogo olakšanja dočekao i Aleks Kolarov.

Srbin sada može da potpiše za Romu, vraća se u Seriju A što mu je i bio cilj.

Gvardiola je potvrdio ovaj transfer, rekavši da je to odluka Srbina i da on ne želi nezadovoljne igrače u timu.

Kolarov će među Rimljane na pozajmicu, a oni će otkupiti njegov ugovor na kraju sezone za 7 miliona evra. Naš fudbaler zarađivaće 3 miliona po sezoni, odrekao se većeg novca u Sitiju kako bi se vratio u Italiju.

Tako su praktično iz Sitija otišla četiri spoljna igrača, Zabaleta, Sanja, Kliši i Kolarov, a stigli su Voker, Mendi i Danilo, Brazilac može da pokrije pozicije kraj leve i desne aut linije.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi rekord " Siti platio 58 mil € za beka Monaka!

Izvor: B92, 22.Jul.2017

Mančester Siti dogovorio je još jedan transfer sa Monakom, stiže levi bek Benjamin Mendi za 52 miliona funti (oko 58 miliona evra)...Mendi će biti peto pojačanje "građana" ovog leta, drugo iz Kneževine posle desnog krila Bernarda Silve, plaćenog 48 miliona evra...Osim njih stigli su desni bek...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.