Pantelić objasnio, kada će srpski klubovi početi da treniraju, šta će biti sa prvenstvom?

Izvor: Sportske.net, 12.Apr.2020, 23:32

Pantelić objasnio, kada će srpski klubovi početi da treniraju, šta će biti sa prvenstvom?

Da li je od večeras nešto jasnije?

Preneli smo ranije večeras, Marko Pantelić je gostovao na Prva TV, gde je govorio o svojoj borbi sa koronavirusom, a pred kraj emisije je prokomentarisao i aktuelna dešavanja u fudbalu.

Ključno pitanje je i dalje - hoće li sezona biti nastavljena.





''Ja sam stalno u kontaku sa UEFA, FIFA, Savezima širom Evrope. Imamo situaiju u Belgiji, gde se tamošnje prvenstvo neće završiti, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << sledeće će početi najnormalnije.







Bundesliga je spremna da nastavi za mesec dana. Oni će prvenstvo sigurno nastaviti, da li u maju ili junu.





Mi ćemo se ponašati u skladu sa preporukama naše Vlade. Kada naša Vlada bude dozvolila da klubovi počnu da treniraju, FSS će se ponašati kako naša Vlada bude rekla.





Kad bude postojala mogućnost za individualne treninge ili u paru, mi ćemo dati tu dozvolu u dogovoru sa Ministarstvom sporta.







Nadamo se da ćemo završiti prvenstvo, jer nama ništa drugo ne pada na pamet, nego da budemo optimisti, ali i da budemo strpljivi i da do kraja ispoštujemo mere. Sport je luksuz u ovom vremenu'', objašnjava Pantelić.

Iako su mnogi klubovi smanjili plate svojim igračima, Pantelić veruje da je to samo prolazna kriza i da će se vrlo brzo ponovo ugovarati sve veće sume novca.

-

''Mislim da će se sve vratiti u normalu, koji će to period biti, ne mogu da kažem. Sad se čeka da se situacija stabilizuje, da bi prvenstvo moglo da se odigra, ne samo kod nas. Sledeća sezona bi trebalo da počne u septembru, a realno je da se ostatak prvenstva odigra bez publike.







Kad se situacija normalizuje, te cifre će ponovo ići na gore. Ima i kod nas smanjenja plata, klubovi treba da budu jasni u svojim stavovima i da pronađu zajednički jezik sa igračima, a mi smo tu da im pomognemo. Fudbal će se ponovo igrati, samo nam sada treba strpljenje, posle će polako sve doći na svoje mesto'', zaključio je Pantelić.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.