Pankov: Prvo Novi Pazar, pa onda polufinale Kupa

Izvor: B92, 09.Maj.2023, 22:33

Pankov: Prvo Novi Pazar, pa onda polufinale Kupa

Fudbaler Čukaričkog Radovan Pankov izjavio je da očekuje težak meč protiv Vojvodine u polufinalu Kupa Srbije i dodao je da očekuje plasman svog tima u finale.

Čukarički je sinoć na svom terenu pobedio Vojvodinu 1:0 u meču 34. kola Superlige Srbije.

"Odigrali smo odličan meč, pre svega takmičarski, imali smo daleko bolje šanse i zasluženo pobedili. Mogli smo možda i ranije da rešimo pitanje pobednika, imali priliku pre gola, potom je poništen pogodak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Lučića, pa smo promašili drugi jedanaesterac... Ali, najbitnija su tri boda sa kojima smo nastavili trku sa TSC-om, ujedno zadržali distancu u odnosu na Partizan. Veoma sam zadovoljan kako smo izgledali protiv Vojvodine, izuzetno kvalitetnog tima", rekao je Pankov, prenosi zvanični sajt kluba.

Žrebom je ranije danas odredjeno da se u polufinalu sastanu Vojvodina - Čukarički i TSC - Crvena zvezda. Polufinala su na programu 17. maja u Novom Sadu i Bačkoj Topoli.

"Želja nam je bila da u Kupu napokon igramo na svom stadionu, ali nemamo sreće, četvrti put uzastopno ćemo gostovati. Tako je kako je, čeka nas novi meč sa Vojvodinom, smatram da će ova utakmica ipak biti drugačija. Verujem da nas čeka pun stadion, rival koji će sve karte baciti na takmičenje u Kupu, uz želju da na taj način obezbede grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. To je i naša ambicija, imamo šanse na dva fronta. Zbog toga, najpre moramo da razmišljamo o utakmici protiv Novog Pazara u subotu", istakao je on.

Pankov je fudbaler Crvene zvezde, ali igra u Čukaričkom na pozajmici do kraja sezone.



"Iskreno, mnogi su mi govorili da se ozbiljno kockam, kad sam se odlučio da dodjem na Banovo brdo. Ali, verovao sam u sebe i svoje kvalitete. Jednostavno, takva je bila situacija na 'Marakani', ne bi bih zadovoljan minutima koje bih dobio, pa sam u dogovoru sa rukovodstvom kluba i trenerom Milošem Milojevićem odlučio da odem na pozajmicu u Čukarički",
dodao je Pankov.

On ima ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja naredne sezone.



"Jasno je da se Crvena zvezda pita. Ali, što se mene tiče, Čukarički ima pravo prvenstva, ovo je prelepa sredina za igranje, klub je vrlo dobro organizovan, iskreno se nadam da će i sezona koja je u toku biti istorijska, da će biti izborena grupna faza nekog od evropskih takmičenja. U tom slučaju, voleo bih da nadjemo zajednički jezik i da ostanem na Banovom brdu. Ne bih žurio u inostranstvo, za možda malo veće pare, nema potrebe. Pitanje je i da li bih uopšte našao klub koji bi igrao u Evropi na tom nivou"
, istakao je Pankov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.