Palakanestro: Mini-Mamba blokirao za 3:2!

Izvor: N1 televizija, 14.Jun.2018, 00:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palakanestro: Mini-Mamba blokirao za 3:2!

Košarkaši milanskog Armanija došli su do vođstva od 3:2 u finalnoj seriji Palakanestra u krajnje uzbudljivom duelu, pošto su na domaćem terenu bili bolji od Trenta rezultatom 91:90.

Milano je vodio u prvoj četvrtini već sa 11 poena prednosti, ali je u poslednjoj sekundi poluvremna Trento uspeo da dođe do vođstva.

Andrea Ćinćarini je u trećoj deonici povukao italijanskog Evroligaša, ali je Šavon Šilds ponovo bio fantastičan u završnici.

U finišu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << smo mogli da vidimo mnogo uzbuđenja, prvo je dva poena prednosti Trentu doneo neverovatni Šavon Šilds dugom dvojkom pored osnovne linije, ali je u narednom napadu na 26 sekundi do kraja Endru Gaudlok izjednačio poenima iz reketa.

È l'@OlimpiaMI1936 ad aggiudicarsi Gara5 #LBAFinals@PosteMobile!

Al termine di una partita incredibile gli uomini di Pianigiani superano l'@AquilaBasketTN 91-90#LBAPlayoff#IMieiPlayoffpic.twitter.com/mzo8qK0oxS

Zatim je usledio još jedan napad Trenta i još jedan neverovatan šut nekadašnjeg studenta univerziteta Nebraska Šavona Šildsa, pa je na 16 sekundi do kraja Trento vodio sa jednim poenom razlike.

Kurtis Džerels je krenuo po pobedu sa druge strane, Šilds ga je faulirao i dobio peti faul, a bivši plejmejker Partizana bio je precizan oba puta sa penala.

Trento je imao šut za pobedu, ali je posle dodavanja Gutijeresa Endru Gaudlok izblokirao Satona i doneo svom timu izuzetno važnu pobedu.

Najbolji u redovima Armanija bili su Arturas Gudaitis i Mindaugas Kuzminskas sa po 19 poena.

Srpski internacionalac Vladimir Micov postigao je 4 poena (2/6 iz igre), a imao je i 2 skoka i 7 asistencija.

U poraženom timu Šilds je ponovo dominirao sa 27 poena (10/14 iz igre).

Šesti meč serije, u kojem će Armani moći da dođe do titule, a koji se igra u Trentu, na programu je u petak u 20 časova i 45 minuta.

Armani juri 28. titulu u istoriji Olimpije iz Milana, a Trento nikada u ranije nije bio prvak.

U prethodnom meču serije Trento je slavio uz 31 poen Šildsa.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.