Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 12:26

Pakleni trio Parižana napada Ristićev Monpelje

Pari Sen Žermen dočekuje ekipu sa juga Francuske koja ima samo dva boda u prethodnih šest kola. U startnih 11 najavljeni Nejmar, Ikardi i Mbape. Maurisio Poketino i dalje u karantinu zbog virusa korona

Prošle sezone osvajač triple krune u Francuskoj, vicešampion Evrope, Pari Sen Žermen, konačno je na vrhu Lige 1. Po kvalitetu mu to mesto i pripada. Nije novi trener Maurisio Poketino, koji je preuzeo kormilo od nemačkog stručnjaka Tomasa Tuhela krajem prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << godine, toliko pokrenuo poljuljanog giganta koliko je doskorašnji lider Lion posustao. Osvojio je samo bod u prethodna dva kola, pa je opet prepustio čelo bogatim pariskim Svecima.

Na Parku prinčeva večeras (21.00) stiže Monpelje koji je do pre mesec i po bio hit šampionata, ali je onda ušao u očajnu formu. Tim sa juga Francuske bez pobede je od 12. decembra. Na šest poslednjih utakmica šampionata osvojio je mizerna dva boda, pa je sada na tek 11. mestu.

Pari Sen Žermen je na vrhu tabele posle više od mesec dana. Prethodnih desetak dana, šampion Francuske bio je lišen usluga trenera Maurisija Poketina. Argentinac samo što je stigao u Pariz oboleo je od virusa korona, pa je i dalje u karantinu, a njegovi pomoćnici vode treninge.

"Maurisio je nadgledao rad zahvaljujući kamerama u našem trening kampu. Mnogo je doprineo dinamici treninga. Ipak, bila je to čudna nedelja za nas. Njegovo prisustvo je od suštinske važnosti. Moramo da zahvalimo osoblju i igračima na profesionalnosti. Uprkos svim ograničenjima, uspeo je da vidi sve. On je snažna i pozitivna osoba. Sve svoje dužnosti ispunjava od kuće, komunicira i nadgleda treninge. Nije lako, ali doprinosi. Bolestan je, zabrinuti smo, ali on je i dalje u potpunosti zadužen za dobro raspoloženje. Postoje ograničenja, ali zahvaljujući podršci svih, dobro mu ide“, objasnio je Poketinov pomoćnik Hesus Perez.

Kadrovska situacija u redovima Parižana je bolja. U napadu bi konačno od starta mogli da zaigraju Kilijan Mbape, Nejmar i Mauro Ikardi, uz Anhela di Mariju iza trija napadača. Rafinja i Tilo Kerer su se oporavili od povreda. Španac Ander Erera je rovit i verovatno neće igrati zbog lakše povrede. Van tima su i dalje Huan Bernat i Kolin Dagba koji je oboleo od virusa korona. Leandro Paredes se konačno oporavio posle dužeg odsustva ove sezone.

PSŽ nije poražen na sedam poslednjih utakmica u Ligi 1, a protiv Monpeljea juri treću uzastopnu pobedu. U startnoj postavi gostiju najavljen je reprezentativac Srbije Mihajlo Ristić. Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Krasnodara igra odlično u drugoj sezoni u Monpeljeu. Ustalio se u prvoj postavi, dok bivši napadač Vojvodine i Partizana Petar Škuletić ne dobija šansu u poslednje vreme i mogao bi ove zime da napusti jug Francuske.

FRANCUSKA 1 – 21. KOLO

Petak

21.00: (1,25) PSŽ (6,50) Monpelje (10,0)

Subota

17.00: Lans - Nica

21.00: (1,85) Monako (3,50) Marselj (4,40)

Nedelja

13.00: Bordo - Anže

15.00: Dižon - Strazbur

15.00: (2,55) Mec (2,95) Nant (3,05)

15.00: Rems - Brest

17.00: (2,90) Ren (2,90) Lil (2,75)

21.00: Sent Etjen - Lion

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

PSŽ napunio mrežu Monpeljea

Izvor: B92, 23.Jan.2021, 00:00

Pari Sen Žermen savladao je Monpelje u prvom meču 21. kola francuske Lige 1 – 4:0 (1:0)...PSŽ je ovom pobedom otišao na tri boda od prvog pratioca Lila, koji svoj meč igra u nedelju...Domaćinu je bio olakšan posao već od 19. minuta, pošto je crveni karton zaradio golman Omlin...Mihajlo Ristić...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.