Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2020, 12:31

Pakleni niz Borca nastavlja se u Podgorici, Igokea posle 14 dana pauze traži iskupljenje

Izabranici Marka Marinovića idu na noge Budućnosti

Posle godina iščekivanja Čačak je konačno dočekao Borac u elitnom rangu Jadranske lige, a kao novajlija u najjačem regionalnom društvu izabranici Marka Marinovića dobili su paklen raspored koji se nastavlja u Podgorici od 19 časova.

Posle senzacionalnog trijumfa nad Partizanom u Beogradu i poraza od Zvezde kraj Morave, Borac sada ide na noge neporaženoj Budućnosti. I to nije kraj teškog rasporeda za Čačane, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << jer u narednom kolu u goste dolazi Mornar, da bi u naredna tri kola Borac išao na noge ekipi FMP, pa dočekao Megu i onda išao u Ljubljanu na megdan Cedeviti Olimpiji!

Nimalo laka situacija za izabranike Marka Marinovića koji veruju da mogu da zakomplikuju život nekadašnjem šampionu u Morači i samim tim neće istrčati na teren s belom zastavom.

“Ne treba da trošim puno reči kako bih vas ubedio da je Budućnost apsolutni favorit u okršaju koji sledi. Svoju snagu tim iz Podgorice je dokazao u dosadašnjem delu ABA takmičenja, ali i Evrokupu”, rekao je Marinović i nastavio:

“Budućnost je u sredu, barem po mom mišljenju, izgubila utakmicu koju je mogla i da dobije. Igrala je Budućnost dobro, ali u završnici je pala, pa je na kraju slavila odlična ekipa Unikahe”.

Za razliku od Budućnosti, igrači Borca imali su praktično sedam dana za pripremu ovog susreta, mada su Plavi i dalje apsolutni favoriti…

“Mi dobro znamo u kakvoj se situaciji nalazimo. Probaćemo da popravimo utisak u odnosu na onaj koji smo ostavili u meču protiv Crvene zvezde”.

Istog razmišljanja je i novajlija Borca Entoni Smit koji veruje u bolje izdanje celog tima posle ubedljivog poraza od Zvezde.

“Očekujem da protiv Budućnosti igramo kao pravi tim, što se inače od nas i očekuje. Bićemo spremni za početak meča, a verujem da ukoliko odigramo najbolje što možemo ni pobeda nije nemoguća misija, bez obzira koliko to nerealno zvuči”, jasan je Smit.

Duel u Morači imaće fokus na okršaj dvojice strelaca – Džastina Kobsa i Brajsa Džonsa. Prva igla Budućnosti sezonu je otvorila odlično sa prosekom od bezmalo 20 poena i šest asistencija, dok je starosedelac iz redova čačanskog tima vodio saigrače do velikog brejka u Hali sportova “Ranko Žeravica” i zasad je na ubačenih 13 poena po utakmici.

“Iz tri teška gostovanja, Pariz, Beograd i Malaga, mi sa puno entuzijazma i samopouzdanja čekamo naredni meč protiv opasne ekipe Borca. Utakmicama koje smo imali na strani, a koje su izuzetno bile naporne, teške i zahtevne u fizičkom i u emotivnom smislu, s obzirom na način na koji smo neke utakmice dobili i način na koji smo izgubili od Malage, neće biti lako naći dobru energiju protiv Borca”, ističe Petar Mijović i dodaje:

“Moramo da budemo na maksimalnom nivou koncetracije, pa i energije, kako bismo uspeli da anuliramo sve pozitivne stvari koje objektivno Borac u svom timu ima. Borac je zadržao kostur tima, duži vremenski period igra u gotovo istom sastavu, nadograđena sa tri američka igrača, tako da očekujem zahtevan meč. Naravno da smo favoriti, ali sve to moramo da opravdamo u tih 40 minuta na terenu”.

Budućnost je posle putovanja u Španiju i poraza od Unikahe imala dva dana odmora, jer je pre toga izvukla i veliku pobedu nad Partizanom u Beogradu nakon produžetka. Ovo je, inače, prvi duel Budućnosti i Borca u novijoj istoriji…

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Igokea je neprijatno iznenadila svoje navijače teškim porazom od Mege na svom terenu, posle čega trener Dragan Bajić od svojih igrača zahteva isključivo posvećenost igri i pobedu, kako bi se anulirao loš rezultat na otvaranju sezone… Igokea je, podsetimo, posle tog startnog poraza od Mege imala pauzu od dve sedmice, pošto je u međuvremenu odloženo gostovanje Krki. Tim iz Novog Mesta se posle duela sa Cedevitom Olimpijom našao u zajedničkom karantinu jer su u međuvremenu utvrđeni pozitivni slučajevi virusa korona…

“Ovaj period smo iskoristili da uradimo dobru analizu posle poraza od Mege, a i da pokušamo da oporavimo pojedine igrače koji su bili povređeni još od Bugarske, računajući tu Pota, Fundića i Atića”, izjavio je Bajić i nastavio:

“Primorska je tim koji se, kao i svaki drugi, nosi sa svojim problemima. Međutim, mislim da su se konsolidovali i da su odigrali nekoliko dobrih utakmica u slovenačkom prvenstvu. Nama neće biti lako budemo li imali pristup kao protiv Mege. Verujem da smo se kroz ovu sedmicu dobro pripremili”.

Još malo je Bajić govorio o predstojećem susretu u Laktašima.

“Ova ekipa Primorske ima pet, šest iskusnih igrača koji su veći dio sezona igrali ABA ligu. Mi moramo maksimalno da ispoštujemo sve dogovore koje smo imali u pripremi ove utakmice i nadam se da ćemo da zabeležimo prvu pobedu, ako odgovorimo svim tim zadacima”.

Primorska je posle teške debitantske sezone u Jadranskoj ligi prošla još teži period finansijske krize uslovljene pandemijom virusa korona. Klupska uprava je u međuvremenu pronašla naslovnog sponzora i tako obezbedila egzistenciju bar neko vreme, a trener Andrej Žakelj sada može da se posveti isključivo pripremi igrača za teško gostovanje.

“Drugo gostovanje u ABA ligi, a pred nama je ovog puta moćna ekipa Igokee koja ima jake igrače i trenera. Mi želimo da gradimo formu i igramo sve bolje, ali nas u Laktašima čeka pravi košarkaški boj. Ekipa je spremna, moramo da se fokusiramo na igru i rezultat”, ističe Žakelj.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

ABA - 3. KOLO

Petak

Cedevita Olimpija - Split 94:66

/Džons 19 - Luković 12/

Subota

17.00: (1,85) Igokea (hendikep -23.5) Primorska (1,85)

19.00: (1,17) Budućnost (20,0) Borac (5,50)

21.00: (3,90) FMP (16,0) Partizan (1,30)

Nedelja

17.00: (3,05) Cibona (15,0) Mega (1,45)

20.00: (1,25) Crvena zvezda (17,0) Mornar (4,40)

Ponedeljak

18.00: (1,60) Zadar (14,5) Krka (2,55)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Mogu li Čačani da sruše lidera?

Izvor: MozzartSport.com, 17.Okt.2020

Borac 1926 dočekuje kragujevački Radnički u derbiju 11. kola Prve lige Srbije..Prošle nedelje je čačanski Borac srušio doskorašnjeg lidera Prve lige Srbije, Kabela, a danas (15.00) kraj Morave stiže kragujevački Radnički, jedina neporažena ekipa u drugoligaškom karavanu...Čačani su u seriji...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.