Paketi pomoći za bečejske penzionere u toku sledeće nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Paketi pomoći za bečejske penzionere u toku sledeće nedelje

U toku sledeće nedelje, na kućne adrese najstarijih građana opštine Bečej biće dostavljeni paketi pomoći u vidu osnovnih životnih namirnica u toku, za šta je sredstva izdvojila opština, a za svakog penzionera koji ima primanja do 30.000 izdvojeno je po 2.500 dinara.

Podela paketa počeće u ponedeljak, a u roku od šest dana pomoć će stići do 5.145 penzionera svih naseljenih mesta bečejske opštine.

Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej, kazao je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ukupno za pakete penzionerima izdvojeno iz budžeta oko 13 miliona dinara.

Za pripremu i distribuciju pojedinačnih paketa pomoći zaduženi su Crveni krst Bečej i Mobilni tim za pružanje usluga građanima starijim od 65 godina.

Tošić kaže da se osim pomoći penzionerima razmišlja i o drugim socijalno ugroženima, za šta će nakon podele paketa pomoći najstarijim građanima pokušati da iz opštine izdvojeno deo sredstava i na isti način pomognu i njima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trgovište: Sneg ne zaustavlja dopremanje pomoći

Izvor: RTS, 02.Apr.2020

U opštini Trgovište, sa manje od 5000 stanovnika, tokom vanrednog stanja snabdevanje prodavnica i apoteka je redovno. Rade proizvodni pogoni, za proizvodnju maski, obuće i krevetića, zatvorena je fabrika konditorskih proizvoda. Najstariji meštani nisu zaboravljeni, obezbeđeno je 1200 paketa...

Nastavak na RTS...

Beogradski penzioneri dobijali pakete pomoći, a kad će niški - nadležni ćute

Izvor: JužneVesti.com, 03.Apr.2020, 13:24

Paketi pomoći penzionerima koji primaju ispod 30.000 dinara deljeni su starijim Beograđanima još prošle nedelje, a dok mnogi niški penzioneri pitaju - “kada će nama”, iz Kabineta gradonačelnika Niša koji rukovodi Kriznim štabom nedelju dana ćute na ovo pitanje.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.