Izvor: MozzartSport.com, 26.Feb.2021, 23:42

Pade i Ajntraht posle mesec dana: Kostićeve lopte imaju oči, ali ni one nisu pomogle u Bremenu (VIDEO)

Srpski reprezentativac upisao 11. asistenciju u sezoni, ali je bio krivac kod izjednačujućeg pogotka, Luka Jović odigrao završnih pola časa, Verder slavio sa 2:1

Fantastičan zalet imao je Ajntraht u poslednjih mesec i kusur dana. Od mogućeg 21 boda osvojeno je ukupno 19, što je tim Adija Hitera lansiralo na četvrtu poziciju, u zonu Lige šampiona. Ali kako svemu lepom jednom dođe kraj, tako je i stala pobednička serija Ajntrahta.

Posle pet uzastopnih >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ligaških pobeda Ajntrahtu je glave došao Verder u Bremenu – 2:1 (0:1). Nije mogao Verder da sanja lepši način da se upiše trijumf posle tri utakmice posta i samo dva osvojena boda. Mada niko nije mogao da vidi ovakav rasplet kada je Andre Silva probio led već posle devet minuta igre, jer tada je sve izgledalo kao da je Ajntraht na putu šeste recke vezane u tefteru... Sve je bila zasluga Filipa Kostića koji je nastavio da deli asistencije kao bombone. Ovog puta učinio je to iz centaršuta koji je u trepavicu pogodio portugalskog napadača. Kostić je stigao tako do 11. asistencije, a Silva do 19. ligaškog pogotka!

No, od tog momenta Ajntraht je ostao bez suvog baruta u nogama. Jeste bio bolji, konkretniji, obletao je oko šesnaesterca domaćina i pokušavao da iskoristi znatno veći posed lopte, ali lopta nikako nije htela pored Jirija Pavlenke. Udarci su bili nedovoljno precizni ili nedovoljno jaki, a i odbrana kojom je komandovao Miloš Veljković dobro je funkcionisala u nastavku.

Kako to obično bude, po nepisanom pravilu stigla je kazna za sve neiskorišćene situacije. Fudbaleri Verdera su u razmaku od samo 15 minuta na otvaranju drugog poluvremena napravio potpuni rezultatski zaokret, verovatno i na njihovo iznenađenje pošto više od jednog gola nisu dali mesec i po dana.

U situaciji kod izjednačujućeg pogotka grešku je napravio Kostić. Loše je procenio loptu Milota Rašice i tako slabo uklizao u nameri da spreči ono što se desilo samo trenutak kasnije – Teodor Gebre Selasije je na prvu uputio udarac i zatresao mrežu.

Verder je strpljivo čekao sledeću priliku da zapreti i dokrajči rivala, a to se dogodilo nedugo po isteku punog časa igre. Maksimilijan Egeštajn uputio je dodavanje u prostor koje je rasturilo odbranu Ajntrahta, a mladi napadač Džoš Sardžent imao je lakši deo posla. Odradio ga je bez greške.

Drugi gol Verdera podstakao je Hitera da krene na sve ili ništa. U igru je od 65. minuta ubacio Luku Jovića, Ajdina Hrustića i Ajmena Barkoka, ali nije mnogo vredelo. Verder je čak mogao i do ubedljivije pobede, ali im je VAR sistem poništio gol zbog ofsajda Romana Šmida u 70. minutu. Na kraju je čak bilo i uzavrelih emocija, pa su se igrači dva tima našli usred verbalnog okršaja koji je pretilo da preraste u nešto više, ali se se ipak završilo uz podeljene žute kartone...

BUNDESLIGA - 23. KOLO

Petak

Verder - Ajntraht 2:1 (0:1)

/Gebre Selasije 47, Sardžent 62 – Silva 9/

Subota

15.30: (1,25) Bajern (6,50) Keln (10,0)

15.30: (1,27) Dortmund (6,00) Bilefeld (10,0)

15.30: (1,55) Štutgart (4,10) Šalke (6,00)

15.30: (1,83) Volfzburg (3,60) Herta (4,40)

18.30: (1,72) RB Lajpcig (3,60) Menhengladbah (5,10)

Nedelja

13.30: (2,50) Union Berlin (3,30) Hofenhajm (2,85)

15.30: (2,20) Majnc (3,35) Augzburg (3,35)

18.00: (1,95) Leverkuzen (3,50) Frajburg (3,90)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.