Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2020, 23:48

PSŽ kreće po Beljerina, Arsenal preusmerava novac na pojačanja u veznom redu

Tobdžije su spremne da puste Španca ukoliko Sveci na Emirejts pošalju dobru ponudu

Finale Lige šampiona i direktan duel Kingslija Komana i Tila Kerera u istom bio je jasan pokazatelj treneru Pari Sen Žermena,Tomasu Tuhelu, da u narednu sezonu ne sme da uđe bez "prirodnog" desnog beka. Jer, nemački defanzivac to svakako nije, što je krilni fudbaler Bavaraca svima pokazao. Nekadašnji član Šalkea se na tom delu terena našao sticajem okolnosti, jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << još u vreme karantina uprava Svetaca odlučila da ne produži ugovor sa Tomom Menijeom, jedinim pravim desnim bekom u ekipi,koji je na kraju završio u Dortmundu. Stoga je sportski direktor Parižana, Leonardo, krenuo u potragu za pojačanjem kraj desne aut linije, a prva, na Parku prinčeva se nadaju i jedina opcija je - Ektor Beljerin.

Kako javlja dobro obavešteni novinar Atletik-a, David Ornštajn, uprava Pari Sen Žermena je već stupila u kontakt sa Arsenalom kako bi postigla dogovor do kraja nedelje. Tobdžije su navodno voljne da zadrže 25-godišnjeg Španca i čak su spremne da mu ponude novi ugovor, ali neće stajati na putu njegovom transferu u Pariz ukoliko na Emirejts stigne prava ponuda. Ni sam Beljerin ne bi imao ništa protiv selidbe u redove šampiona Francuske, odnosno vice-šampiona Evrope, naravno, ukoliko do dogovora dve strane uopšte dođe.

Veruje se da prva ponuda pariskog kluba neće biti u rangu one kojom čelnici Arsenala procenjuju Španca, ali bi već druga navodno bila dovoljna. Novac od eventualne prodaje na Emirejtsu će i te kako znati da iskoriste. Londonski klub planira da sumu od transfera Beljerina reinvestira u dolazak Tomasa Partija ili pak Husema Auara, mada Ornštajn naglašava da još uvek nije poznato da li će povratak Danija Sebaljosa u Arsenal uticati na pomenute transfere.

Što se potencijalnog odlaska Beljerina tiče, Mikel Arteta u svojim redovima ima spremne zamene. Ugovor Sedrika Soareša je nedavno otkupljen od Sautepmtona, a kao opcija B figurira i Ejnsli Mejtlan-Najls koji je prethodne sezone pružao sasvim pristojne partije na poziciji desnog beka.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.