PRITISAK NA NOVAKA I RAFU: Ne idite u Saudijsku Arabiju NIKAKO (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRITISAK NA NOVAKA I RAFU: Ne idite u Saudijsku Arabiju NIKAKO (FOTO)

Meč je planiran za 22. decembar.

Egzibicioni meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala planiran je za 22. decembar u Džedi, u Saudijskoj Arabiji, ali se sada pojavio dodatni problem. Najbolji srpski i španski teniser se savetuju da bojkotuju ovaj meč, a razlog je ubistvo disidentskog novinara Džamala Kašogija (više pročitajte OVDE) u ambasadi Saudijske Arabije u Turskoj. Alan Hogart iz međunarodne organizacije "Amnesti internešnl" apelovao je na Đokovića >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Nadala da odustanu.

Rafael Nadal and Novak Djokovic warned by Amnesty International that their participation in a lucrative exhibition could be used by the Saudi Arabia regime as "a form of sportswashing". https://t.co/nIN98SruCK

— Stuart Fraser (@stu_fraser) October 18, 2018

- Svaki sportista mora da shvati da njegovo prisustvo može da se shvati kao "pranje" loše slike o toj državi. I pre slučaja Kašogija, Saudijska Arabija je imala veliki problem sa ljudskim pravima. Niko ne može da kaže da neki grad ili država ne može da organizuje sportski događaj, ali Đoković i Nadal mogu da odluče da li će da idu u Džedu - rekao je Hogart.

Međutim, ovaj teniski meč nije jedini sportski događaj u Saudijskoj Arabiji. Fudbalske reprezentacije Brazila i Argentine su igrale u Džedi, a u januaru je planiran italijanski Superkup.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pratite nas i na Instagram profilu SrbijaDanas.com.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VRAĆA SE NA VELIKA VRATA: Jedna od najseksepilnijih teniserki današnjice opet je na terenu! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Okt.2018

Zaista očarava...Eženi Bušar u poslednje vreme je poznatija po svojim izazovnim izdanjima i golišavim fotkama, ali je izgleda rešila da se ponovo pozabavi sportom koji joj je doneo prepoznatljivost i slavu...PRITISAK NA NOVAKA I RAFU: Ne idite u Saudijsku Arabiju NIKAKO (FOTO)..Nakon dužeg vremena,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.